Szerintetek mit tehetnék, ha már évek óta éjszakánként küszködök az orrdugulással? Részletek lent! Légyszives figyelmesen olvassátok el!
5 éve kezdődött, amikor stressz alapon éjszakánként téli időszakra előjött, hogy nem kapok levegőt. Csak az orrspray segített, de függőség alakult ki, amit 3 éve sikeresen kezeltem orvos által felírt gyógyszerekkel és beöntéses megoldással.
A leszoktatás sikerült ezekről a mentolos sprayekről, viszont a késő őszi időszakban ugyanúgy előjön esténként, egész télen át tart, kora tavasszal vagy tavasz közepén pedig jó eséllyel elmúlik. Bár nyáron is vannak szenvedős éjszakáim.
Az utóbbi időben szerencsere csak az elalváskor és az ébredéskor jelenik meg ez a probléma, míg régen éjszakánként többször felkeltem. De még így is aggasztó.
Ráadásul nózi nélkül elaludni sem tudok. Megfigyeltem, hogy csak akkor kapok rendes(ebb)en levegőt, ha nyitott ablaknál alszok (TÉLEN ) , de a párom így állandóan megfázik, megbetegszik, szóval lehet más alternatívát kéne találnom.
Ja és: NEM, NINCS SEMMILYEN ALLERGIÁM.
Van tippetek, hogy mit kezdhetnék vele?
Szia. Mintha csak a saját történemet olvastam volna. A függőség, a leszokas, minden.
Nekem az hozott áttörést, hogy vettem egy nasipur orr öblítő készüleket a parikaban, és kb 2 hétig minden este lefekvés előtt használtam.
Azóta megszunt a probléma, gondolom az orr nyalkahartya is helyreallt, így egy éve nem kell spray, nozi, semmi. 😊
Próbáld ki. Csak bírd ki becsületesen a 2 hetet, nem lehet csalni!
Az orrmosásos kúrához hogyan kell beletenni a vizet? Mármint előtte fel kell forrósítani majd lehűteni? 3 éve én is használtam 5-6 alkalommal, de már nem annyira rémlik.
Lehet megpróbálom újra.
Illetve a párásítással is bepróbálkozom.
Nyugtató hallani, hogy nem csak én küszködöm ilyenekkel.
Köszönöm a válaszokat!
Nem, nem kell felforralni. Langyos vizet engedek bele a csapból és van hozzá egy két komponenses só, amit bele kell önteni és osszerazni.
Szerintem a parasitassal együtt tuti hogy jó megoldás lesz!!!
Lehet, nagy az orrmandulàd.
Fül-orr-gégészt keress fel, ha felétek rendel.
Egyébként van a patikàban úgynevezett fiziológiàs só oldat (0.9 szàzalékos steril só oldat) . Nem kell semmi drága cucc. Ebből csöppents az orrodba estére, meg, akàr nap közben, lemegy az orrodból a duzzanat.
Elvileg kiskoromban 3 év alatt 2x is ki lett szedve az orrmandulám. Lehet, hogy megint erre kéne sor kerüljön?
4#!
Köszönöm! Akkor bepróbálkozom, olyan só, ami kell bele, úgyis van még itthon, csak a készüléket kell újra megvennem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!