Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szívritmuszavar?18/F

Szívritmuszavar?18/F

Figyelt kérdés
Kb másfél hete főleg esténként fekve jönnek rám "ritmuszavarok". Nagyon sok, van hogy egy percen belül vagy 5, Ilyenkor muszáj köhögnöm is mert úgy érzem hogy nem tiszta a tüdöm, elkezd vibrálni a mellkason. Olyan mintha kihagyna egy szívverés és utána duplán ver kettőt. Voltam orvosnál meghallgatott, volt egy fél perces ekg, vérnyomásmérés, minden jó volt. Elkuldott laborba ott is minimális eltérések vannak, szóval az is jó. Ez után kardiológia? Mit mondtok így látatlanban, valószínűleg valami szervi elváltozás?
2021. febr. 9. 21:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Elképzelhető, hogy paroxysmalis ritmuszavarról van szó. A kardiológián valószínűleg holter EKG-t fognak adni egy napra, ami kimutatja ezeket is.
2021. febr. 9. 21:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Ezek ártalmatlan extraszisztolék is lehetnek. Szívkihagyás. Stressz, pánik, szorongás miatt. Sokaknak van ilyen. Szedjél magnéziumot, b.vitaminkat, Valeriana relaxot.
2021. febr. 9. 22:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Szorongás, lelki ok, menj pszchiohológushoz.
2021. febr. 9. 22:07
 4/5 A kérdező kommentje:
Fura lehet, de már egy ideje elkezdtem éjszakánként, és reggelenként erős nyelőcső, gyomor marást érezni, illetve a nyálam is savanykás iző ilyenkor. Most is savasat büfögtem. Ha jól tudom ezek a reflux tünetei, és a reflux is okozhat ritmuszavart
2021. febr. 9. 22:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem valószínű, hogy a reflux és a ritmuszavar között van összefüggés. Nagy valószínűséggel a leírtak alapján valóban a második válaszban említett extrasystólékról lehet szó, de a biztonság kedvéért érdemes lehet kardiológushoz is elmenni, aki indokolt esetben ad egy holter EKG-t, amit az első válaszban is írtam.

Illetve, ha egyéb dolgok is vannak, akkor érdemes lehet pszichológust felkeresni

2021. febr. 9. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!