Párnapja megfáztam és2napja nagyon erősen ver a szívem. Kihivtuk a mentőt tegnap este,mert az asztmám is belobbant.Eddig nem volt baj a szívemmel,pár EKGn már túl vagyok,de amikor bevittek az EKG ritmuszavart mutatott. Mennyi a veszélyespulzus szám?
Túl sok infót nem adtál, de a kérdés alapján elég stresszes vagy mostanában, amire még egy kicsit rá is pánikoltál.
Nem volt ritmuszavarod, azzal nem küldenek haza (márpedig most otthon vagy ha te mérted).
A 125 egy sima kardió edzés természetes velejárója is lehet (nem azt mondtam, hogy kardióztál), ezért azzal nem foglalkoznak.
Mennyi a magas? Nekem 180-al ment a szívem mikor az ügyeletes orvos úgy döntött, hogy mentőt hív, mert a gyógyszereire sem reagált.
Igaz, hogy a kórházban kapott gyógyszerekre sem, úgyhogy elaltattak, és kiütöttek. Utána rendes ritmusban indult a szívem.
Belehalni nem fogsz.
Most leginkább nyugalomra, és lehetőleg ágynyugalomra van szükséged.
De amúgy, 1 napot feküdtem a sürgősségin, ma jöttem haza, vérvétel jó, mellkas rtg jó. Meg mindig fulladok és kalapál a szívem, köhögök is még. A Covid gyorsteszt negatív lett a pcrt meg holnap tudom meg
28 éves nő vagyok
Így már értem.
Nem küldtek haza, hanem kezeltek.
Legtöbb esetben gyógyszerrel helyreállítható a ritmuszavar, nekem nem volt ilyen szerencsém.
A kórházban egy órát adtak a gyógyszernek (addig monitoron voltam), mivel már előtte az ügyeletes orvos is próbálkozott, utána pedig irány a kezelő.
Az asztmád miatt a (saját magadhoz képest) magas pulzusod is okozhatja a tüneteket.
De a magas pulzus, az nem feltétlen ritmuszavar.
Most pár napig még mindenképp pihi, és lehetőleg ágynyugalom. Hülyén hangzik, de minél többet feküdj az ágyban.
"1 napot feküdtem a sürgősségin, ma jöttem haza"
Nem, még nem pigehted ki.
A többit pedig a háziorvossal kell megbeszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!