EKG-nál alacsony pulzusnál rövid volt a QT számom, mit jelenthet ez ?
2 éve mentem el először kardiológiai vizsgálatra, mivel melléütéseket éreztem. Azóta sokszor voltam ultrahangon és holterezésen, amelyeken kiderült, hogy semmi bajom sincs, természetesek az extrák, naponta 30-60 van max. nem kell félnem, ezeket szerencsére már mentálisan is feldolgoztam, nem izgulok rá ha érzek ilyen ütést.
Viszont most a vizsgálat végén az elvezetéses EKG-nál 2x is megmérték és rövidnek találta a QT számot a doki, amelyre azt mondta hogy elküldi a megadott város kardiós központjába, hogy nézzék meg ők is, de mivel sportolok (kondi) ezért lehet, hogy ez teljesen természetes és amúgy is a határértéken belül van még. 10 perccel később vissza kellett mennem, mert az asszisztens felcserélt egy diódát, akkor már nem 50-es volt a pulzusom, hanem több és ott azt mondta, hogy így meg rendben van....de azért elküldi nekik.
Van félni valóm ? Rengeteg EKG-n voltam életen során és ezt még sosem mondták, valóban csak az alacsony pulzus miatt lehetett ? Amikor a QT szindrómák után kerestem, akkor nem a legjobb dolgokat írta az internet, és azóta bennem van a gyomorgörcs. Egyébként október végén covidos voltam, amiatt volt most a kivizsgálás, egyébként minden más rendben volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!