Tapasztalat pajzsmjrigy alulmukodesben?
Holnap megyek vérvételre mert nagyon valószínű hogy pajzsmirigy alulmüködésem van(orvos irt beutalot) sajnos eléggé meghíztam , ugyanazzal az életmoddal és taplalkozassal ami régebben is volt amikor még nem volt ilyen sulybeli gondom. Igazából arra lennék kivancsi hogy volt e aki meghízott és kiderült h pajzsmirigy alulmukodes miatt, es miutan kapott kezelest vagy nemtudom ilyenkor kaptok e valami gyogyszert, sikerult e leadni a plusz kilokat?
Koszi aki valaszol
Szia
Nekem van és volt is. A story lényege, hogy kb 8 éve 120 kg felett voltam. Napi 150 mg l-thyroxinnal. Több okból is úgy döntöttem, hogy le KELL fogyni. En (sajna?) nem mentem el ezzel orvoshoz, hanem megpróbáltam megoldani magamnak.
Ez azt jelentette, hogy semmilyen szénhidrátot (liszt, cukor, alkohol stb) nem ettem. Például reggelire tojást vagy grillezett vagy egyszerűen nyers zöldségeket ettem.
Ebédnel volt valamilyen husfele, de szigorú keretek között, tehát nem a sult oldalasra gondolok.
Vacsira pedig pl egy (natúr!) joghurt vagy pár falat sajt.
A gyümölcsöt igyekeztem kerülni, de hal'istennek az volt a legnagyobb vetkem.
Emellett el kezdtem először csak sétálni, amibol futás lett es egy év múlva ott tartottam, hogy 53 kg minuszom van és a felmaratonra készülök.
Le is tehettem az l-thyroxint :)
Most visszazsedtem megint, de nem érdekel mert a kislányom itt lakik a pocakomban, aki úgy fogant, hogy első probalkozastol számítva a 3 hónapban mindenféle segítség/ stimulálas nélkül.
Nem szeretném, ha kovetned a példám, csak azt akartam, hogy tudd, hogy nagyon sok esetben ez égy ördögi kör. A túlsúly generalja az alulmukodest es fordítva, mert a szerencsétlen nem képes elég hormont termelni akkora testnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!