Milyen elváltozás okozhatja erős derékfájás mellett a hát felmelegedését?
Korábban porckorongsérv gyanúm volt (vagy kiboltosulás), a röntgen csak a két csigolya közelségét mutatta ki, most kb két hete vagy előjött, vagy idegbecsípődés. Igen, tudom, doki, de nem igazán foglalkoznak velem, csak gyógyszert kaptam, kenem, és fekszem. Egy hét múlva megyek idegsebészetre.
Viszont az elmúlt napokban kenegetés közben észrevettem, hogy sokszor forró a hátam teljes derékmagasságban és szélességben. Ez minek a jele lehet? Kerestem neten, de nem találtam.
Érdemes gyógytornásztól tanácsot kérni.
Olyantól aki meg is nézi a leleteidet,és érti azokat! :)
Bár részleteiben nem írtad milyen jellegű a bántalom,
nekem IS gerinc sérv volt a gond.
3/4/5 csigolyák érintve.
A "kobra" nyújtás segített,azóta is segít,amikor érzem hogy "merevedek".
Ez: [link]
Lassan 10x legalább ismételni úgy,hogy hasonfekvésből kezdve előbb lazít,aztán a tenyerek váll elé,lassan kinyom.
Elsőre nem sikerült mert fáj-merev.
A lazításra kellett koncentrálnom.
Néhány napos gyakorlás után használt,és tudtam már "homorítani".
Ugye,az a lényege,hogy az ülés/görnyedség ellenkezője.
#1: De milyen gyulladás?
#2: Ezért írtam, hogy gyanú volt, a doki fogalmazott így annak idején. MRI, CT nem volt. A röntgenen az látszódott, hogy az L5 csigolyánál teljesen be van szűkülve.
#3: Nem nagyon vannak leleteim, csak két évvel ezelőtt föl egy röntgen és neurológia. Akkor jártam gyógytornára is, de ez a kobra gyakorlat kimaradt, mivel komoly fájdalmakkal járt, a gyógytornász nem javasolta, azt mondta, nem mindenkinek jó (először akarta velem próbálgatni).
Mint írtam, menni fogok idegsebészetre, csak most ez a hát felmelegedés kissé megijesztett.
Korábban nem tudok menni, max magánklinikára, de ott max a vizit árát tudnám megfizetni, az MRI-t, ilyesmit már nem. :(
OK.
Így hogy leírtad,fogy volt már gyógytorna, tárgytalan a "segítségem".
Az MR alapján többet tudnak majd.
Bár,...reumatológia az illetékes mozgásszerviben.
Ha ideggyógyászat a javallat esélyes a súlyosság. :(
Orvos most nem látott, ezek a korábbi kérdéseim:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__betegsegek__1087438..
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellata..
Csak az asszisztenssel tudtam beszélni, ő javasolta tünetek alapján az idegsebészeti, amikor rákérdeztem, hogy esetleg nem kellene-e vele mennem valahova, mivel korábban neurolológiára küldtek hasonló tünetekkel.
Amikor az idegsebészetet hívtam időpont miatt, azzal kezdtem, nem tudom, jó helyen járok-e, de tünetek alapján azt mondták, hogy igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!