Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi okozhat állandó haspuffadást?

Mi okozhat állandó haspuffadást?

Figyelt kérdés

Mindig is voltak ilyen gondjaim de mostanában rosszabbodott a helyzet..

Folyamatosan feszít a hasam,kutyorog,hangos bèlhangokat hallani és sokszor érzem,hogy szellentenem kell vagy wc-re menni mégsem jön semmi..Csak a gázok kínoznak alul és a hasamban is.

Egyébként keveset eszem,és kevés rostos kaját..

Akinek volt ilyen mondana valamit, hogy mitől volt és hogy múlt el?

A kisfiam egyébként tejérzékeny..hasonló tüneteket produkált csak hànyás,hasmenés kíséretében..A tejet én sem tudom meginni.Sokszor a laktózmentes dolgok sem esnek jól.

2020. dec. 30. 12:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Pl a k betűs ételek okozhatnak puffadást. Káposzta, karalábé, kukorica, krumpli. Próbáld ezeket kizárni.

Nekem a kukorica okozott gondokat, 3 éve nem is ettem és azóta minden oké.

2020. dec. 30. 12:27
 2/3 anonim ***** válasza:

A laktóz intolerancia tud ilyen dolgokat okozni, ami idővel (idősödéssel) egyre rosszabb lehet.

Sajnos, nálam is kialakult.

Én ilyet szedek rá: [link]

Ezzel a tablettával, ha tejtermékeket eszem (kivéve a laktózmenteseket), akkor mindig beveszek egyet, és akkor semmi tünetem nem alakul ki, pont, mint rég. Mivel a készítmény tejcukorbontó enzimet tartalmaz, s így segíti az emésztést.

Puffadás-szélgörcsre, pedig ezt:

[link]

Mindkét termék nagyon jó, és gyorsan hat.

A rostdús étkezés sosem árt. Én is igyekszem pl. minél több magvas pékárut enni. Ez csak jót tesz az emésztésnek.

2020. dec. 30. 12:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Laktózintolerancia. Tejérzékenység (nem ugyanaz). Gluténérzékenység. Antibiotikum vagy más miatt felborult bélflóra. Ez akkor is igaz, ha régebben volt antibiotikum kúra, de nem állt helyre. Helytelen táplálkozás. Epe vagy májproblémák. Fertőzés. Ezek kombinációja. Jó minőségű probiotikum segíthet, ártani biztos nem árt. Akkor hatásos, ha hónapokig szeded, ha beszedsz csak egy doboznyit, az kevés. Több törzsből álló, bélből felszívódó, kapszulás jó csak. Normaflor nem.
2020. dec. 30. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!