Azok akik nem oltatják be magukat a Covid ellen, és így nem rendelkeznek majd oltási könyvvel, vagy nem lesz igazolásuk arról, hogy átestek a fertőzésen, azok hátrányos helyzetű, másodrendű polgárai lesznek a világnak?
Magyarországon Orbán is meg Gulyás is említette, hogy az oltási könyv olyan fontos lesz mint a személyi igazolvány, és különböző nyilvános és tömegesen használható helyeket csak ezzel, vagy a "fertőzésen átesettséget bizonyító igazolással" lehet majd igénybe venni.
Még úgy is, hogy nem titok, hogy aki átesett a fertőzésen az megint elkaphatja, tehát immúnis nem feltétlenül lesz. Valamint hányan estek át tünet mentesen a fertőzésen úgy, hogy nem is tudtak róla, így papírjuk sem lesz róla, és ha nem lesznek immúnisak, akkor ők is elkaphatják újra és fertőzhetnek. A tünetmentes kihordást azért említettem, mert személyes tapasztalatom van arról, hogy mennyire nincs kontaktkutatás. Még igazolt covid beteggel való egyháztartásban élő személyt sem vizsgálnak, ha nincs tünete.
Azért írom, hogy a világnak, mert más európai országok is jelezték, hogy elképzelhető, hogy csak ilyen oltási könyvvel, vagy igazolással engednének be külföldről embereket.
Tovább megyek:
Szerintem munkát sem fog kapni az akinek nem lesz kiskönyve vagy igazolása, sőt az iskolák is kérni fogják, sőt még az is lehet, hogy nem életmentő műtétekhez is szükség lesz rá.
Csak azt felejtik el, hogy jelenleg azt hallani a hírekben, hogy az oltásnak fél éves a ható ideje, amihez méh hozzájönnek a mutálódások.
Mindezt nem oltásellenesként írom, mert nem vagyok az, csak ennek most nem látom a logikai értelmét.
Ere azért nem számítottam:
"a védőoltás csak a megbetegedést akadályozza meg, azt nem, hogy elkapjuk és továbbadjuk a fertőzést"
Ez az oltasigazolas akkor lesz csak sikeres ha a lakossag nagy resze beoltatja magat. Ha kevesebb mint a lakossag fele oltatja be magat akkor nem tudnak korlatozasokat hozni.
Pelda:
Nem mehetsz koncertre ha nincs oltasod -> az emberek akkor nem mennek koncertre es a rendezvenszervezo becsodol
Nem lehetsz rendor ha nem oltatod be magad. -> az emberek nem mennek rendornek akkor, illetve csak az oltottak kozul nehanyan, igy nem lesz eleg rendor.
Ha 80% os oltottsagot elerik akkor a maradek 20%ot mar konyebb revenniuk mert nem szenvednek a szolgaltatok nagy hatranyt azzal hogy csak oltassal rendelkezok mehetnek moziba, etterembe, koncertre , stb.
Ha viszont 20% oltatja be magat akkor alig lesz ember aki oltasigazolassal sorbanall a koncert bejaratanal vagy jelentkezik rendornek, apolonak, stb.
Tegyuk fel hogy a dolgozo lakossag 80%at beoltanak ami eleg nagy szam lenne es valamilyen uton modon elernek hogy nem dolgozhatsz ha nem vagy beoltva , mert legtobb helyen emberek kozt dlgozol, akkor 20% nem tudna dolgozni ami eleg nagy munkanelkuliseg lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!