Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hozzátartozóm napok óta...

Hozzátartozóm napok óta kórházban van, covidos osztályon,és nem tudunk róla semmit, mindig csak azt mondják, hogy jelenleg nincs orvos akivel beszéljek, a nővér pedig nem adhat információt?

Figyelt kérdés
Itthon már napok óta ifegeakedünk. Lehetséges ez, hogy ilyen súlyos betegekkel teli osztályon soha nincs orvos, akkor ki a fenétől lehet megtudni valamit?

2020. dec. 4. 14:41
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
jaj bocsánat ha nem a nagyid van benn, úgy emlékeztem. Szóval jobbulást a hozzátartozódnak..:)
2020. dec. 5. 00:53
 32/41 anonim ***** válasza:
87%
27: én mindig hozzá szoktam tenni, hogy vannak nagyon rendes orvosok is ebben a r*hadt rendszerben, és őket nagyon becsülöm is. (Az első hozzászólásomban most is leírtam.) De sajnos a tapasztalatok nagy része kifejezetten rossz. Ami azt illeti, hogy "el lehet végezni az egyetemet oda lehet állni, lehet jobban csinálni", mivel a családomban több orvos is van, és már kisgyerekként láttam, mi megy az egészségügyben, soha nem merült fel bennem. ÉN nem vállaltam ezt, de TE igen! Az én hivatásomban is sok a nehéz "ügyfél", és igen, bár néha majd' megüt a guta, igyekszem mindenkivel normális lenni, és tudom, hogy ÉN ezt vállaltam - legfeljebb utólag eresztem ki a gőzt:) Talán nem járok teljesen rossz úton, sok jó visszajelzést kapok!
2020. dec. 5. 08:43
 33/41 anonim ***** válasza:

Nekem édesapám volt kórházban augusztusban, néha kaptunk tájékoztatást, néha nem, de azért ennyire nem volt rossz a helyzet. Volt, hogy felhívtuk az orvost, aki műtötte, az ő saját számán, mert apukámnak valahogy megvolt, persze munkaidőben, és adott tájékoztatást. Néha az ápolók is mondtak 1-2 mondatot telefonba, legalább annyit, hogy édesapám eszik-e eleget, van-e eredménye valami vizsgálatnak vagy valami apróság.

Megpróbálhatnál esetleg a kórházig elmenni, ott megkérni a portást, hogy menjen fel, érdeklődjön egy nővértől és akkor lemegy, mond neked valamit, mégy haza.

2020. dec. 6. 11:46
 34/41 anonim válasza:
62%
28-as válaszoló talán: Nagyon kedveskedő, meg ál-megértő választ komponáltál, de így utólag látva a kérdést azért igenis ott volt a burkolt bírálat, mégpedig elég nonszensz érvvel "alátámasztva". Mégis mit számít pár szabvál, pszichológiával felületesen foglalkozó tárgy egy ilyen különlegesen nehéz helyzetben? Semmit. Ezért nem is értem ez nálad hogy jött...kívülről nyilván könnyű jól megaszondani, de akkor legalább ne álszenteskedve tedd. Szerintem aki nem dolgozik jelenleg kórházban, nem tudhatja, milyen és mennyire megterhelő. Én sem tudom, ennek ellenére annyit mindenki megtehetne, hogy a saját dolgával foglalkozik, vagy álljon be önkéntesek, ha ennyire jobban tudja.
2020. dec. 6. 19:48
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem amnyit meg kéne tudni szervezni, hogy napi egy-két percben betegenként egy hozzátartozót informáljanak. Akárhogy, de ennyit meg kéne tudni szervezni. Emberekről van szó.

A dokinak van ideje gyakorizni, szóval...

2020. dec. 6. 21:04
 36/41 anonim ***** válasza:
100%
:D igen én is épp arra gondoltam....de nem akartam gonosz lenni...:)
2020. dec. 6. 21:43
 37/41 anonim ***** válasza:
19%

Egy szóval nem írtam, hogy én kórházban dolgoznék covid osztályon, vállalkozó orvos vagyok. De hallom a kollégáktól hogy mi van ott.

Amit lehetne csinálni, hogy kapnak a hozzátartozók egy órát amikor telefonálhatnak, de akkor is anyáznátok szóval nagy jelentősége annak sem lenne.

2020. dec. 7. 01:41
 38/41 anonim ***** válasza:
38%

Kívülről nagyon könnyű okoskodni. Hogy így kellene meg amúgy kellene, meg legyen önkéntes, aki felveszi a telefont. Ki, az orvostanhallgató? Mintát vesznek vagy betegágy mellett vannak. Egyéb, nem egészségügyet végzett/végző személy nem tud informálni, ha mégis beállítanánk egy két ilyen önkéntest, akkor meg az lenne a baj, hogy nem tud annál többet mondani, hogy "jól van, rosszul van" és miért nem az orvos tájékoztat. Amikor olvasom ezeket a tipik "én az egészségügyben még csak rosszat tapasztaltam" kommenteket, akkor mindig eszembe jut, hogy hányan fogták a kezemet hálálkodva és mellette, hogy hányan küldtek el melegebb éghajlatra, amikor megláttak egy szendviccsel a kezemben délután 5-kor, amikor reggel 6-kor ettem utoljára.

Én elhiszem, hogy mindenki türelmetlen, az én anyukám is Covid osztályon fekszik, de még én se érem el a kollégákat, orvosként. Minden hozzátartozót megillet a tájékoztatás. De nagyon kérem, legyenek most türelemmel. Nem tudják mi van bent. Én látom, és higgyék el, nem akarják megtudni.

2020. dec. 7. 03:14
 39/41 anonim ***** válasza:
74%

Mindenki ideges igen, és mivel még az én kedveskedő írásomat is támadásnak vetted, ezért ebből is látszik, hogy az emberek idegei már pattanásig feszültek. Sajnálom, hogy ha úgy érzed hogy ez támadás.

Mindkettőtök családtagjainak mielőbbi gyógyulást.

2020. dec. 7. 08:01
 40/41 anonim ***** válasza:
#39, én nem ugyanaz a személy vagyok. A 38-as az első kommentem. De kosz a lepontozást
2020. dec. 7. 20:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!