Milyen szabály vagy törvény van a hozzátartozók kezelésére?
Egy véletlen kérdésre adott válaszban volt, hogy pszichológus nem kezelhet családtagot.
Igaz-e ez? Bár igazából nem is kezelésről írtak, hanem konkrét tanácsadásról.
Igazából már gondolkodtam azon, hogy könnyebben gyógyíthatnának az orvosok, vagy biztos a pszichológusok is, ha eltöltenének valamennyi időt a betegek, páciensek életében, hogy tényleg mit hogyan csinálnak és mikor, ahelyett, hogy a beteg csak elmondja nekik, ami eszébe jut, arról, amit kérdeznek tőle.
Persze, lehet, hogy úgy lenne a legjobb, ha úgy láthatnák, hogy nem is tudnak róla, hogy látják.
És, akkor szerintem, talán éppen a családban élő orvos, pszichológus lenne a legjobb helyzetben, hogy segíteni tudjon, nem?
De ha nem szabad, akkor nem is tud.
Az etikai kódexükben benne van, hogy nem kezelhetnek családtagot, kollégát, közeli ismerőst stb.
Ez reális, mert nem feltétlenül tud kívülállóként viselkedni és ez befolyásolhatja a terápiát. Plusz elkerülhetőek az esetleges visszaélések.
Az orvos már más tészta ő kezelheti a rokonokat. De nem egy olyan esetről hallottam, hogy az orvos visszautasította a közeli hozzátartozó kezelését az érzelmi kötődés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!