Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha a kötelező maszkviselés...

Ha a kötelező maszkviselés megvéd a koronavírustól, akkor miért terjed mégis ilyen nagymértékben ez a betegség?

Figyelt kérdés

2020. okt. 22. 09:19
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
43%
Tüdőm, 150 Ft-os sebészmaszkot hordanak az emberek, úgyhogy jó lesz az 1%-nak továbbra is. És mint írtam, ne "magában" értékeld, hanem rakd össze egy ember 24 óráját, különös tekintettel az olyan időszakokra, amikor nem visel, mert nem is kell viselnie maszkot és ennek fényében becsüld meg újra, hogy mennyivel lenne rosszabb a helyzet, ha nem viselnénk máskor sem.
2020. okt. 22. 22:45
 22/56 anonim ***** válasza:
63%
Én a saját életemet tudom értékelni. A maszkot gondolkodó ember nem aszerint viseli hol kötelező, hanem aszerint hol szükséges! Én felveszem a munkahelyen is a közös helyiségekben és az aluljáróban is meg akkor is ha találkozom másokkal. Olyan helyre meg nem megyek ahol nem lehet távolságot tartani. Így nem is fogom elkapni sem a covidot sem mást. Nyilván aki csak a bkvn hordja aztán elmegy egy 500 fős koncertre az nagyobb eséllyel fertőződik meg. De ha a kötelező helyeken hordja legalább azokat megvédi önmagától akik nem szeretnének betegek lenni. Ugyanis boltba muszáj menni bulizni meg nem kötelező.
2020. okt. 23. 08:18
 23/56 anonim ***** válasza:
100%

22. "Így nem is fogom elkapni sem a covidot sem mást" előszöris nem kötekedni szeretnék mert ha több ilyen ember lenne mint te akkor nem terjedne ennyire a korona. De ugye tudod hogy egy vírus a levegőben is életben marad egy ideig? És nem csak az orrodon keresztül juthat be, és hogy a mosható vagy sebész maszk csak minimálisan véd mert csak a nagyobb cseppeket fogja fel. Nem védekezésre lett kitalálva hanem arra hogy másokat ne köhögj össze. Vannak kis részecskék amik simán átmennek az ilyen maszkokon. És ha leveszsed utána meg visszaveszed kézfertőtlenítés nélkül összefogdosnod. Kivéve ha védőmaszkot hordasz amit naponta cserélsz és mindig használsz kézfertőtlenítőt.Mert igazából nem mondtad hogy milyet hordasz.

Csak arra akarok kilyukadni hogy 100%- os védelem nincs nekünk az átlagemberek számára.

2020. okt. 23. 09:56
 24/56 anonim ***** válasza:
52%
Ffp2 használok és naponta cserélem. Igaz mosom ami csökkentheti a védelmét mert nincs pénzem minden nap újat venni. Nem nyúlkálok az arcomhoz kézmosás nélkül. Igen mindig használok kézfertőtlrnítőt ha mondjuk megfogtam valamit és ki kell fújni az orrom vagy ilyesmi. Nyilván 100% os védelem nincs mert ha letüszentette valaki a zsemlét a boltban amit megveszek akkor így jártam. Sajnos láttam már olyan paraszt vevőt aki kiszedte kézzel hiába volt kint fogó meg zacskó aztán meggondolta magát és visszapakolta. De azért ennek minimális az esélye. A zöldségeket általában nem aznap eszem amikor vetten így csökken ezzel is a kockázat. Azérz ha mindenki így tenne nem itt tartanánk. ;)
2020. okt. 23. 11:32
 25/56 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként nekem 2 műanyag neszeszerem van. Az egyikben a tiszta maszkok vannak. Több mert néha elszakad a füle. A masik arra van, hogy a használtat a belsejével összehajtva el tudjam tenni. Nem a zsebembe gyűröm, mint sokan, ahol érinthezhet a belseje a külsejével. Munkában meg fel tudom akasztani egy olyan helyre ahol nem érintkezik semmivel. Szóval szerintem lehet ezt kulturáltan csinálni. Nyilvan nem ugyan azt hordom napokig meg hetekig. Szerintem ez olyan mint a bugyi. Azt sem hordja az ember napokig :)
2020. okt. 23. 11:37
 26/56 anonim ***** válasza:
49%
Két és félszer jobban ferőz mint az influenza. Tehát mit vársz tőle, majd a szájmaszk viselése csökkenti. Ló...-t.
2020. okt. 24. 02:52
 27/56 A kérdező kommentje:
Ha jól látom, mindenki elismeri hogy a maszk nem véd a vírus tol, mégis mindenki a saját védelméért hordja, nem mások miatt. Ezért hord jó minőségű maszkot, ezért mossa, fertőtleníti, vagy éppen cseréli. Köszönöm a válaszokat.
2020. okt. 24. 04:12
 28/56 anonim ***** válasza:
80%

"Ha jól látom, mindenki elismeri hogy a maszk nem véd a vírus tol".

Elég szánalmas, hogy képtelen vagy értelmezni a válaszokat és csak azért is az ellenkezőjét írod, csak hogy azt hidd, neked van igazad. Röhej

2020. okt. 24. 08:36
 29/56 anonim ***** válasza:
67%
Kedves kérdező én nem hiszem, hanem biológusként TUDOM, hogy véd a maszk. Mellette a távolságtartás is fontos. Olyan helyen ahol rám nem vigyáznak a magam védelmében hordom, ha a rokonaimmal találkozom az ő védelmükben is.
2020. okt. 24. 08:40
 30/56 anonim ***** válasza:
46%
26. Nem maga a vírus fertőz jobban mint az influenza. Hasonló a 2 vírus felépítése és kapcsolódása a sejtekhez. Azéet fertőz jobban mert egyrészt sokkal hoszabb a lappangási ideje. Lefordítva még nincs tüneted de már fertőzöl. És többen betegednek meg tünetek nélkül akik szintén fertőznek és mászkálnak közösségbe.
2020. okt. 24. 08:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!