39.6 fokos lázra ébredtem hajnali fél-1 kor, 2 napja vagyok lázas, de ez a legmagasabb. Telefonáljak orvosnak, félek hogy tesztelnek ?
Figyelt kérdés
2 napja vagyok lázas, nem járok ki sehova, ez mellé csak nagyon kis nehézlégzésem társul, nem is köhögök úgy igazán, fáj a fejem, orrom sincs különösebben eldugulva, és taknyos sem vagyok. 400mg nurofennel csillapítom a lázam mindig mikor visszajön, általában 4-5 órát hat, utána már jön a hidegrázás, eddig a legmagasabb 38.6 volt és fokozatosan csak kevesebb, most hajnalban fél-1 kor viszont 39.6-ra ébredtem és borzalmasan rosszul voltam. Vettem be gyógyszert megint, ami most majd 2 óra elteltével 38.3-ig vitte le, szükséges tovább csillapítsam hűtőfürdővel esetleg, vagy ez még tűrhető ? Úgy gondoltam az elején hogy nem szükséges orvos, és a teszteléstől is félek, hogy pletykálnak majd itt rólam, nem mozdulok ki egyáltalán semerre sem mióta beteg vagyok, de így viszont már 40 fok körül kezdek aggódni, nem mostanában volt ilyen magas lázam.2020. okt. 21. 02:24
21/49 anonim válasza:
Amikor írtam, hogy azonnal menjen orvoshoz, mindenki lepontozott. Most pedig aggódik érte mindenki. Aggódjatok is mert a ti lelketeken szárad ha történt vele valami. Sokan nem is gondolják, hogy mekkora felelőség itt irogatni tanácsokat adni. De legalább adnátok okos jó tanácsokat. Erre majdnem 40 fokos lázzal lévő betegnek azt írjatok, hogy maradjon otthon. Gratulálok!
22/49 anonim válasza:
21-es: Ha valaki beteg vagy rosszul van, telefonon kell hívnia az orvost, és majd az orvos eldönti...nézz rá a koronavirus.gov.hu oldalra.
23/49 anonim válasza:
De 40 fokos lázzal induljon el orvoshoz, hogy útközben osszeessen, és esetleg úgy beusse a fejét, hogy belehaljon?! Vagy 40 fokos lázzal vezessen autót?!
24/49 anonim válasza:
21 persze kell az orvos ha ilyen állapotban van valaki de a járvány miatt nem lehet odasétálni a rendelőbe meg ügyeletre. Elküldik, felesegesen indulna el. Telefonon lehet csak segítséget kérni. Egyebként meg a kérdezőn kívül senki lelkén nem szárad a dolog akit jobban érdekelt mit gondolnak a szomszédok mint a saját egészsége. Én már 38 foknál hívtam volna tesztért a háziorvost, tuti nem várom meg a 40 fokot.
25/49 anonim válasza:
Persze nyugtasások magatokat. Ezt már nem mossátok le magatokról. Ugye tisztában vagytok vele hogy előbb utóbb mindenki elszámol a teteiért?
26/49 anonim válasza:
25 szerintem keress maganak pszichológust :D
27/49 anonim válasza:
Utolsó, szerintem is. Jobban tenné. Kicsit betegnek érződik a buksija
28/49 anonim válasza:
Legjobb védekezés a támadás. Ennyire buta embereket is rég láttam.
29/49 anonim válasza:
"hívtam volna tesztért a háziorvost"
Azért az nem úgy megy, hogy diktál a beteg, írja a doktor. Majd ő eldonti, hogy kit teszteljenek meg kit nem.
30/49 anonim válasza:
Kérdező amint jobban leszel írj :((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!