Mi lenne akkor hogyha végre nem vennénk tudomást erről a covidról és abbahagynák, a napi fertőzés, halálesetek mérési statisztikát?
Abszolút egyet tudok érteni veled. Engem szabályosan dühít az egész. Ennek a járványnak tulajdonképpen nem a megbetegedési rátája a legtoxikusabb, hanem a pánikkeltés és (ami még szembetűnőbb) az emberek közti állandó inzultus. Az új iskolámban állandó konfliktusforrás, hogy valaki egy pillanatra leveszi a maszkot például (különben én a maszkban se hiszek minden esetben). Azzal se tudok azonosulni, hogy ennyire infernálisan megváltozott negatív irányba a közhangulat.
A 2010-es éveknek a hangulatával baromira tudtam azonosulni. Amolyan színes, fesztiválos, pergős hangulatú volt ez a kor, melyben akkora szabadsága volt a lakosságnak, mint még soha. Ez most már a múlté. Ez a közhangulat, ami kialakult az évtized végére, biztosan rá fogja nyomni a bélyegét a jövő évtized egészére. Ebben az újonnan kialakult korban most már nem az számít, hogy mennyire vagy kreatív, vagy egyéni, meg mennyire aknáztad ki a lehetőségeid. Most már az számít, hogy mennyire ügyesen követed az előírásokat és, hogy mennyire vagy irányítható és befolyásolható állampolgár.
És ha már irányítás: Azt hiszem a Mein Kampf-ban is elhangzik, hogy a legjobban a félelemben élő népet lehet irányítani. Természetesen nem vagyok Hitler párti, de ebben egyet tudok vele érteni. És ha ebből indulunk ki, egy eléggé disztópikus jövőképet kapunk végül a fejünkben. Tegyük fel, hogy a vírust szándékosan terjesztették el, avagy nincs is olyan formában, ahogy mondják. Lehet, hogy csak azért fújták fel a járványt ennyire, mert a szinte egyeduralkodó kapitalizmust úgy akarják globális szinten megerősíteni, hogy bepánikoltatják az embereket, ezzel irányíthatóbbá téve őket? Ezzel pedig egy új "Globális Kapitalista Diktatúra Rendszert" építenének ki a vezetők, mely már a nevében ellentmondásosnak hanzik, de az emberiség történelme alapján ezt is kinézem a fajunkból.
Egyébként nem zárom ki ezt az elméletet, mert végülis a bevándorlással is hasonlóan keltették a pánikot, de azzal nem sikerült megfogni az embereket annyira. Ezzel a járvánnyal viszont már igen. És ez azért sikerült, mert előbb jött a pánik, aztán a szabályozás (fordított esetben a lakosság felkelését tapasztalnánk) és végül az államonként eltérő vészhelyzeti diktatúra jelensége, mely tudomásom szerint utoljára a Római birodalomban volt jellemző.
Ha igaz lesz, amit írtam, akkor egy olyan világ vár ránk, ahol az fog igazán számítani, hogy a felvilágosultabb polgárok mennyire tudják megtartani a józanságukat (vagy ahogy én szoktam mondani a "szenitijüket"). Ebben a disztópikus világban csak az értelmiségiek tölthetik be a másik ellenpólust. Nem az egészségünk a legfontosabb, hanem, hogy mennyire nem dőlünk be ennek az egész propagandának.
#3 A népességcsökkenés egy hoax, csak a jobboldal találta ki, hogy legyen min csámcsogni. 8 milliárdan élünk ezen a bolygón, baromság ez.
Sokkal jobb lenne, hogyha abbahagynák ezt a hisztit nem mérnék, hogy egy nap hányan betegednek halnak meg. Mind meghalunk a végén nem tök mindegy? Inkább élvezzük azt ami van. Ennyi! Mérjük azt is, hogy hányan betegnek halnak meg rákban? 444-et utálom a legjobban. Ők terjesztették legjobban a koronahisztit. Álliberálisok is, mert istenítették a kínai intézkezdést. Bárcsak a kormány valahogy beszántaná azt a hulladék oldalt. Rosszabb, mint a 888. Belpesti álértelmiségi libsik meg odavannak érte. Fúj!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!