Utolsó menstsváram talán az internet,valaki hasonlót hallot már?
Sziasztok!
Nem becsülöm le az internetet,talán itt bukkanok rá a megoldásra: január óta visszatérően izzadok éjszakánként (29N). Általában kb egy hétig folyamatosan,2-3 hét szünet és újból. Leginkabb a mellkasomon folyik a víz,de annyira hogy párom törölget törölközővel :(
Orvosok ahol voltam: februárban háziorvos-> vérkép,mellkas röntgen, áprilisban nőgyógyász -> hormonpanel kibővített nagyvérképpel (vitaminokat is néztek),inzulinrezisztencia vizsgálat,rákszűrés,hüvelyi UH, májusban ultrahang -> hasi+nyaki+pajzsmirigy.
Itt megszűnt az izzadás majd augusztusban újult erővel visszatért ekkor elmentem egy belgyógyász endokrinologushoz aki egy még nagyobb hormonvérképet csinált,az összes hormonom rendben,nem vagyok premenopauzás (várható volt 29 évesen)
Gyógyszert nem szedek,soha nem iszom alkoholt,nem dohányzom egyáltalán,a szoba hőmérséklete nem befolyasol semmit.
Naptárat vezetek,de a ciklusomhoz sincs semmi köze.
Már az összeomlás szélén állok,a háziorvoson kívül mindenhol kemény.pénzeket fizettem,es.mégsincs meg a problémám oka. Nagyon félek,hogy februárban túl korán mentem az általános vérképre és azóta kimutataa valamit :( A háziorvosom ugyanis előszór a limfómát emlegette.
De ennyi vizsgálat után most már mit tehetnék???
Valakinek bármi ötlet,tapasztalat egy elkeseredett nőnek? :(((
Occam borotvaja.
Nem lehet hogy szimplan meleg van a szobaban? Nagyon betakarozol? Lehet ami a párodnak normális szobahomerseklet az neked meleg, az agyban fekve, pizsamaban tulmelegszel es izzadni kezdesz.
Szomnológusok is foglalkoznak e jelenséggel (sokszor éjszakai izzadás miatt nem tud megfelelően pihenni a szervezet például) és az éjszakai izzadás sokmindent jelezhet.
Lakhelyedhez közeli alváscentrumot kereshetsz, háziorvostól kell beutaló.
Napi 8 órában, irodai munka semmi stressz nem, egyáltalán..
Olvastam az alvászavart is mint okot, ebben az irányban még nem történt vizsgálódás lehet felvetem a háziorvosomnak.
Már ég az arcom amúgy visszamenni, de ha egyszer nem múlik :(
lehet, hogy furcsán hangzik, de nem vettél új ágymatracot/paplant stb. amikor kezdődött a problémád?
Én is 29 éves vagyok, ugyanezzel a problémával. Nemrég költöztem saját lakásba...Szétidegeskedtem magam mire kitaláltam, hogy az új matracom az okozója az izzadásnak (memóriahabos, nagyon belesüppedek éjszaka). Nem minden éjjel önt el a víz, de azt érzem, hogy alulról melegít a matrac.
Köszönöm szépen a válaszokat és a drukkot! Persze ha még valaki írna ne tartsa magában!!
Nem váltottam matracot sajnos, lassan 5 éve ugyanazon az ágyon alszom :((
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!