Rosszindulatú (műtött) daganat után vállalni a kemót, vagy nem?
A válaszom a kérdésre :Ha csak pár hetem lenne hátra, mert későn derül ki a betegseg, lehet nem kérném a kemot, de minden mas esetben kérném.
A véleményem :Lepontozzatok akiről a kérdező kérdezte, hogy orvos es azt valaszoljak, hogy igen? :0
Szomorú, hogy átalakult a gyakori kérdések . Le vagyok döbbenve.
2. kérdésre a válaszom nem vagyok orvos.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
Vannak akik lepontozni járnak ide sajnos.
Rokonomnak anno 4 kemót írtak ki, mondván, hogy utána meglátjuk... Sajnos a 3. után borult fel a szervezete. Nulla fehérvérsejttel került a kórházba, (soha nem láttam ilyet) a víz folyt ki a testéből a bőrén keresztül. Mint mondtam a 10. kórházi napon halt meg, azt gondolom ez így volt jó, bármennyire fájt illetve volt váratlan.
Meglepődtem, hogy az orvosa megjegyzésére, (miszerint elismerte, hogy néha tán hallgatniuk kellene a beteg megérzéseire) nem jött reakció. Bizony erre örülnék ha orvos (is) reagálna. Mindenesetre nekem nagyon emberi volt.
Részemről mindenkinek megköszöntem a hozzászólását.
#12: Fehérvérsejtre szoktak felírni injekciót, ödémásodásra vízhajtót. Egyiket sem kapott? Az úgy elég érdekes és kérdéseket vet fel az orvos felelősségével kapcsolatban.
Ne haragudj, nem akarlak ezzel traktálni és részvétem az elhunyt családtagjainak, rokonainak, de a leírás nagyon úgy hangzik, mintha sorozatos mulasztás történt volna. Egy normális kemoterápiás kezelésben nem szabadna, hogy elhunyjon a beteg, legalábbis nem a kemoterápiás szertől.
#13: Köszönöm. Nos hogy mit kapott, nem tudom, bár minden nap kétszer látogattam. Ami biztos, hogy a fehérvérsejtek száma javulást mutatott. Ételt, italt nem fogadott el, csak az infúzió folyt, amit megkívánt magam főztem meg neki, de max 1-2 teáskanál ételt fogadott el, itatni csak fecskendővel tudtuk, ami gyakorlatilag nulla. Ahogy az OV főorvos mondta, hogy bár papíron minden eredménye lassacskán javul, (t) az állapota merőben az ellenkezőjét tükrözte. Hárman látogattuk, néhány nap múlva már azt sem tudta ki-kicsoda. Látszólag mindent de tényleg mindent megkapott. Külön kórtermet, a főorvos maga tornáztatta ha nem tudott gyógytornászt küldeni. Mégis az 5. napon már a tarkón, a sarkain és medence tájon felfekvései lettek, az alkarjából pedig folyt a víz de annyira, hogy azt gondoltuk itatni próbálták, de ráborult a pohár víz. Ahogy emlékszem pedig, sok vizeletet ürített. (ez a kórház a lakóhelyünkön van) Az, hogy miként és mi történt, illetve mit kapott tőlünk 90-100 km-re, ahol a kemót kapta, senki nem tudja illetve tudhatja. Teljesen laikus vagyok, de ahogy említettem egy éjszaka alatt omlott össze a szervezete. Hozattak aztán egy másik kórházból egy speciális infúziót, amivel (mondták)sokáig életben tarthatják. sejtelmem sincs mi volt az. Majd miután az állapota a javuló laboreredmények ellenére egyre embertelenebb lett, felmerült a kérdés, hogy kapja-e a speciális infúziót.
Számomra minden jel arra mutat, hogy a kemoterápia mellékhatásai végeztek vele.
Ismét nagyon köszönöm a törődést és segítséget.
#15 Mivel nem vagyok orvos, nem tudhatom, de az írásoddal kapcsolatosan azt azért had szögezzem le, hogy teljes meggyőződésem, hogy akár még éveket élhetett volna a terápia nélkül. Az már teljesen más kérdés, ha azt visszautasítja, akkor lehet, hogy amikor eljön az ideje, nem 10 napot szenvedett volna, hanem sokkal többet. Azon a napon pedig, amikor meghalt, a mellékhatások okozta reakció váltotta ki a halálát. Igen, valóban a rákba halt bele, mert hisz rákos volt.
De ezt kicsit olyannak érzem, mintha valakin tesztelnének egy COVID19 vakcinát, aki a vakcina mellékhatásai miatt meghal, és azt mondják rá, elvitte a vírus.
Nagyon rosszul gondolkodok?
"Nagyon rosszul gondolkodok?"
Nagyon rosszul és (másokra nézve) nagyon veszélyesen. Azt azonban becsülöm, hogy a vélhetően rosszul értelmezett "történetedet" nem osztottad meg az illetővel, és meghagyod a sokkal kvalifikáltabb orvosoknak az egészségügyi tanácsadást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!