Rosszindulatú (műtött) daganat után vállalni a kemót, vagy nem?
Én átestem a kemón plusz a sugáron is viszont nekem nem műtött volt a daganatom.
Nyílván a kemo és mellékhatásai függenek attól, hogy milyen daganat, kor, stádium stb. Természetesen joga van megtagadni a kezelést. Mellékhatásokat tekintve, mint hányás, hasmenés, hajhullás, gyengeség sz@r, de ez sajnos ezzel jár. Bevállaltam és nekem segített.
#7 Rokonom belehalt ahogy ezt a kérdés alatti sorban írtam is. Idős volt, a 3. kemó kezelés után este semmi baja nem volt a szokásos gyengeségen kívül, jött-ment, főzött. Reggelre bepisilt, szinte meg sem ismert, az egész testét (bőrfelületet) fájlalta. Mentő, kórház, a 10. napon meghalt.
Nagy meglepetésemre, az orvosa aki rábeszélte a kemóra (bár irdatlanul tiltakozott) a temetés után azt mondta, "Néha nem ártana ha a beteg szavaira is hallgatnánk mi orvosok. Szinte biztos vagyok benne, most is köztünk lenne.
Anyámnál 18 éve diagnosztizáltak leukémiát, mondták úgy 5-7 éve van hátra. Eljár becsületesen kontrollra, majd a leleteket egy lezárt borítékban odaadja és megkér dobjam be a családorvos postaládájába. Megtanultam,meg sem kérdezhetem milyen lett a lelete... (mondjuk ő sem tudná, hisz nem érdekli). Fél éve emellett combnyaktöréssel műtötték (közel jár a 90-hez) két hónap múlva létrára mászott, fut, jön-megy, lépcsőzik minden segédeszköz nélkül. Ő soha nem fogadná el a kemót.
Most a kérdésben említett kedves ismerősömért aggódok. Él, "virul" a műtét után, hamarosan megy a 3. kemóra, haja már alig van.
A családban tapasztaltak alapján nagyon szkeptikus vagyok ezekkel a kezelésekkel kapcsolatosan.
Nagyon köszönöm orvosoknak és nem orvosoknak a segítő hozzáállást, hogy eligazodjak a dilemmámban. Mindenkit értékeltem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!