Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Gond lesz ha abbahagyom az...

Gond lesz ha abbahagyom az antibiotikumot mielőtt elfogyna az összes szem?

Figyelt kérdés

Pénteken kaptam a betegségemre. Torokfájás, mellkasi fájdalom.

Használt is azóta, azonban a gyomrom nem bírhatja, mert tegnap már semmi étvágyam nem volt. Nem is ettem egész nap. Ma ugyanez, csak még jó erős hányinger is társul hozzá.

Orvos holnap rendel majd délelőtt, megkérdezem tőle.

Gond vajon, hogy ma már nem veszem be az esti adagot? De nagyon rosszul vagyok. :(

ma 16:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Antibiotikumot(ATB) - ÁLTALÁBAN - 5-7 napig KELL szedni, még pedig azért, mert a kórokozó ellenállóvá (rezistenssé) válhat, elgyengül, de nem pusztul ki. Ilyenkor a betegség újra fellángol, de valószínűleg ugyanaz a gyógyszer már nem lesz hatásos rá.
ma 16:13
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
Ugyanazt tudom megerősíteni, amit az előttem válaszoló írt.
ma 16:24
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Ez hány napos antibiotikum?
ma 16:24
 4/11 kutyafule4 ***** válasza:
Probiotikum is kéne, amúgy igen, mindet be kell szedd.
ma 16:25
 5/11 A kérdező kommentje:

6 napos.

Az kemény, mert hazafele a buszon már kb öklendeztem. 2 napja semmit nem bírok enni. :(

ma 17:15
 6/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy már azért öklendezel, mert nagyon éhes vagy (legalábbis nekem így szokott lenni). Egyébként van olyasmi, amit szívesen megennél?
ma 17:18
 7/11 Senior Séf ***** válasza:
Az antibiotikum ötletszerű adagolása rezisztenciához vezet.
ma 17:20
 8/11 A kérdező kommentje:

Jelenleg nincs sajnos. :( Semmi étvágyam.

Vettem be egy Magne B6-ot, az csillapította mostanra a hányingert.

Utoljára 2 éve szedtem antibiotikumot. Kerülöm ha tudom, de a mellkasfájdalom megijesztett, kénytelen voltam orvoshoz menni.

ma 17:21
 9/11 anonim ***** válasza:
Azért csak próbálj meg enni vmit. Gondolkozz rajta sokat, nekem egy idő után be szokott ugrani vmi, amit megennék.
ma 17:23
 10/11 anonim ***** válasza:
És jobbulást!
ma 17:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!