Aki szintén minden este puffad mit használ mi vált be? Puffadás előtt már bekell venni?
Inkább az okát lenne érdemes megtudni. Sok hüvelyes fogyasztása esetén teljesen normális sajnos, nem igazán lehet mit kezdeni vele. Ellenben okozhatja a bélflóra nem megfelelő működése, ami ellen lehet probiotikumot szedni. Ezt mindenképp javaslom. Illetve utalhat laktóz intoleranciára, akár ideiglenesen az eggyel feljebbi ok miatt, akár örökletesen. Figyeld meg, hogy jobban puffadsz-e tejtermékek fogyasztása után. Ezen felül lehet még sok más emésztési probléma tünete. Ha az előbbiek nem hoznak eredményt, akkor érdemes lehet felkeresni egy gasztroenterológust.
Soha ne a tünetet próbáld meg kezelni, hanem a kiváltó okot megkeresni.
Igen előre tudom,du.5- után elkezdek puffadni. Estére felerősödik.
Kv ban iszom tejet az a kb 1dl is okozhatja?
Meglróbálom tej nélkül holnap.
Melyk probiotikum válhat be?
Nálam a glutén okozza. Kb fél - háromnegyed óra mva már lufi vagyok.
A tejtől / joghurttól hascsikarás - hasmenés.
Nem fogyasztom őket, a laktózmentes dolgok sem jók, mert a kazein a baj oka, ami a tejfehérje, nem pedig a tejcukor.
Ha laktóz érzékeny pont jót fog tenni a joghurt, igaz? Ne mondjunk már badarságokat...
Őszintén, márkát hirtelen nem tudok neked mondani, mert elég régen szedtem, de google-ba beírod, hogy mit érdemes figyelni probiotikumnál, és biztos találsz hasznos infókat, ami alapján tudsz választani. De biztosan legyen tej, glutén, szója mentes, mert ezek mind allergének, amik simán okozhatják a puffadásodat.
Kapható laktáztabletta is, ha esetleg a kávédban lévő tejcukorra vagy érzékeny, akkor ennek a használata mellett nem kellene, hogy bajod legyen.
Vagy laktózmentes tej.
Esetleg ha neked is a gluténnal van bajod, akkor kísérletképpen érdemes lehet kerülni a gluténtartalmú ételeket, és megfigyelni, így mi történik.
Sokszor hatékonyabb, ha magunknak kikísérletezzük a dolgokat, mert az intoleranciákat (ami _nem_ azonos az allergiával) nem mindig mutatja ki a teszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!