Mennyi tartod szem előtt a koronavírus-járványhoz
kapcsolódó szabályokat, javaslatokat?
Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok arra, hogy az emberek attitűdje miképp oszlik meg. Azt látom, hogy itt vannak éles viták a két oldal között, azonban valamennyire szeretném felmérni, mégis nagyjából mekkora a két tábor.
Ennek keretein belül kérlek, minél többet válasszatok a feltett kérdésre a megfelelő válaszlehetőség megjelölésével.
Nem tisztem sem egyik, sem másik oldalt támogatni, erősíteni, csak és kizárólag a két tábor nagyságát szeretném megbecsülni.
Semleges vagyok a járvány-kérdésben, de betartom a szabályokat. Egyrészt azért, mert egyáltalán nem nagy fáradság, és nem érzem úgy, hogy a szabályok betartásával bármit is veszítenék, ha esetleg kiderülne, hogy az egész járvány csak tündérmese. Másrészt azért, mert látok mögötte logikát, és szerintem járványhelyzeten kívül se lenne rossz ötlet maszkot hordani, ha az ember influenzás, náthás vagy egyéb cseppfertőzéssel terjedő nyavalyás. Ráadásul alapból se szerettem soha, ha nyilvános helyen tömegesen nyomorognak az emberek, úgyhogy annak kifejezetten örülök, amikor mások is betartják a távolságot és nem másznak be a személyes terembe.
2020. szept. 19. 16:48
2/17 A kérdező kommentje:
Kérek mindenkit, hogy a középső opciót értelmezésben egészítsék ki az alábbiak szerint:
A szabályok jó részét betartom és a javaslatok egy részét is, de csak azért, mert szabály és kötelező, ugyanakkor nincs mögötte valódi meggyőződés (korlátozottan hiszek a vírusban - pl: túlzó adatok)
Köszi!
2020. szept. 19. 17:05
3/17 anonim válasza:
Betartom a szabályokat és ajánlásokat (maszkot hordok, kezet fertőtlenítek, tartom a távolságot másoktól, nem megyek tömeges helyekre), de nem érdekel különösebben az egész. 23 vagyok, valószínűleg már elkaptam a vírust (hozzátartozóm hazahozta), de ha nem, akkor is nagy valószínűséggel kb két köhintéssel túlesnék rajta. Viszont betartom a szabályokat, rajtam ne múljon mások egészsége (már amennyire tudom befolyásolni a dolgot).
Az adatok hitelességét nem tisztem megítélni, de a pánikkeltést mélyen elítélem. Nem ez befolyásolja a viselkedésem, simán csak igyekszem tekintettel lenni azokra a veszélyeztetett csoportokra, akik szeretnének elkerülni egy esetleges fertőzést, ameddig ez az egyetlen módjuk van a védekezésre.
2020. szept. 19. 17:53
4/17 Metionin válasza:
Én ugyanazt csinálom mint egy influenzás időszakban vagy egy hányós-fosós járványkor. Alapból mostam a kezemet és fertőtlenítettem is pl. buszozás után. Amikor betegen kellett dolgoznom vagy közlekednem, volt rajtam maszk. Annyi hogy most mindenhol van rajtam ahol előírás.
2020. szept. 19. 18:33
5/17 anonim válasza:
Minden előírást és javaslatot betartok, hogy védjem azokat, akikre a betegség veszélyes lehet. Nem vitatom el ezeknek a szükségességét, és nincs rálátásom az adatok helyességére sem, de azt gondolom, hogy ami tavasszal történt, az nagyon erős túlreagálás volt, és többet veszítettünk vele, mint amit nyertünk.
2020. szept. 19. 21:38
6/17 anonim válasza:
A "szabályok" sz*rt sem érnek, sokkal több óvintézkedést tartunk be. Részint a veszélyeztetett családtagok védelmében, részint, mert a vírus hosszú távú szövődményeiről még semmit sem tudunk. (Ez nem jelenti azt, hogy rettegünk vagy alapvetően megváltozott volna az életünk.)
2020. szept. 19. 22:11
7/17 anonim válasza:
Nem lehet egynél több választ megjelolni.
2020. szept. 20. 10:29
8/17 anonim válasza:
Az elsőt jelöltem be de a kommunikáció több sebből vérzik és lassan egy szavukat sem hiszem. (A járvány létezését nem vitatom de szerintem mos5 már ideje lenne eldönteni veszélyes ez a vírus vagy nem. Ha igen akkor komoly intézkedésekkel szorítsák vissza a terjedését ha nem akkor meg elég ebből az ingyen cirkuszból és parasztvakításból)
2020. szept. 20. 18:10
9/17 anonim válasza:
Én tavasszal sokkal komolyabban vettem ezt az egészet, most már van, hogy pl. buszon leveszem egy pár pillanatra a maszkot az orromról,mert egyszerűen úgy érzem nem kapok elég levegőt és amit beszívok az is full meleg. Persze azért sokat mosok kezet. A járványt általánosságban nem vitatom (bár néha átfut az agyamon mi van, ha egyszer kiderül, hogy az egész hazugság volt), de az jó lenne már, ha eldöntenék mennyire tud terjedni, mivelhogy az elejénég azt mondták ezek az egyszer használatos meg mit tudom én milyen maszkok semmit nem érnek, csakis az FFP3-mak, most meg agybafőbe erőltetik az összeset ami ez alatt van.
2020. szept. 21. 18:37
10/17 anonim válasza:
Egyre többet tudnak a vírusról, miért olyan furcsa az?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!