Kiderült egy ismerősöm ismerőséről, hogy koronavírusos. Esélyes, hogy én is elkaptam?
Pont egy hete találkoztam egy barátommal, aki előtte lévő nap találkozott egy buliban egy sráccal, akiről később kiderült, hogy pozitív lett a tesztje. Tegnapelőtt kicsit fájt a torkom, tegnap nem volt nagyon étvégyam se, fáradt voltam. Előtte lévő nap futottam 2 szigetkört, így a fáradtságot részben ennek is tudtam be. Ma érzem, hogy forró a testem, bár csak gyenge hőemelkedésem van, kicsit fáj a torkom, de ennyi. Semmi más tünet nincs egyelőre. Haveromat jövő héten fogják csak tesztelni, addig várhatok.
Esélyes, hogy elkaptam?
Jaj mán! Ha mindenkit lecsuknának karanténba, aki találkozott azzal, aki találkozott azzal, aki találkozott azzal, aki koronás, akkor folyamatosan a fél ország ott ülne. Ha 1 nap 1 ember 20 másikkal találkozik, akkor 5 nap alatt 3 milliónál tartunk (20 az 5.hatványon), és talán a 6.-on így már nem lesz meg a 10 millió, mert rájönnek, hogy a legelső koronás volt.
Nagyon valószínű, hogy 1 körnél (tehát átlagosan pár tíz fő) és azok családtagjaikon túl már nem nézik kontaktkutatásoknál sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!