Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért most kezdett el újra -...

Miért most kezdett el újra - ennyire - terjedni a koronavírus?

Figyelt kérdés

Ha esetleg van itt olyan, aki tényleg ért hozzá, azt szívesen meghallgatnám (""). Nekem ebből az egészből annyi jön le, hogy "azért a nyarat mégse rontsuk el teljesen, költsenek, nyaraljanak ezek a szerencsétlenek, aztán ősztől majd jön a második hullám", pedig alapból nem szeretem az összeesküvés elméleteket. Sok embertől hallok hasonló véleményt.

Szóval most inkább az ellenkezőjéről szeretnék hallani, hogyan tudták ezt kiszámolni előre, mi a magyarázat? (Az érthető persze, hogy a feloldott korlátozások azok segítették a vírus terjedését, sokan voltak külföldön, és hozzánk is jöttek nyaralni.)

2020. aug. 29. 00:13
1 2
 1/11 Flagstaff ***** válasza:
55%
Akkor mi a kérdés? Ezért.
2020. aug. 29. 00:16
 2/11 anonim ***** válasza:
67%

Egyrészt a lazuló magatartás (pl. nem hordom a maszkot, mert faszagyerek vagyok). Másrészt a 2 hét lappangási idő nem kevés, főleg ha fertőz ez idő alatt is, ez már önmagában elegendő ok arra, hogy mostanra ennyi beteg lett.

Aztán mondják ugyan, hogy a meleg időben is terjed, de valamennyit azért mégiscsak számít a napsütés meg az UV-sugárzás ellene, hamarabb elpusztulnak a levegőben, felületeken lévő vírusok úgy gondolom.

2020. aug. 29. 00:58
 3/11 anonim ***** válasza:
48%
Ennyi, minden válasz igaz.
2020. aug. 29. 01:14
 4/11 anonim ***** válasza:
Nincs mit kiszámolni, várható volt, hogy emelkedni fog a lazítások után.
2020. aug. 29. 07:21
 5/11 anonim ***** válasza:
66%

Emelkedik a lazitasok utan?

Mae majusban lazitottak. Azóta 2 honap telt el, nem 2 het...megse emelkedett eddig.

Most emelkedik. Most az is van, hogy kulfoldi nyaralas utan karanten, vagy teszt. Ezerr is emelkedhet. Meg mert azt akarják. De nem a lazitastol...

2020. aug. 29. 08:54
 6/11 anonim ***** válasza:
36%

A lazításoknak ehhez semmi köze. Pontosabban a bevezetett szigorítások nem tettek szinte semmit hozzá a védekezéshez, ezért nem látszik semmilyen lényeges változás a lazítással sem. Ugyanis elég volt egyetlen apró hiba (maszk orról lehúzva, vagy valami összetapogatása, nem maszkos gyerek köhint stb rengeteg eshetőség van) és máris meg oda az egész. Mindezek miatt nem volt észrevehető a lazítás hatása sem, mert nagyjából tök mindegy volt, a vírust nem lehet bezárni, mi meg nem teljes testes védőöltözetben járkáltunk. Szóval látszatintézkedések voltak ezek csak.

Az egyetlen valamire való megoldást meg alkalmazták, mert nem tiltották meg és egyértelműen ez az emelkedés oka: a keresztül-kasul mászkálás a fél országon, meg fél Európában. Úgy, hogy ez még csak nem is volt muszáj. Tehát ezt kellett volna megtiltani, hogy az emberek azon a pár vagy pár tucat emberen kívül másik 2 ezerrel is találkozzanak.

2020. aug. 29. 21:53
 7/11 anonim ***** válasza:
*meg nem alkalmazták
2020. aug. 29. 21:53
 8/11 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem senki se szent. Én pl egész jól viseltem az első hullámot, akkor írtam a szakdolgozatomat, így nem zavart, hogy otthon voltam. Közben és utána is betartottam a szabályokat, folyamatosan fertőtlenítettem, hordtam a maszkot, de egy idő után nehéz volt elviselni, hogy nem lehetek a barátaimmal. Habár nagyon nem olyan volt ez a nyár, mint ahogy terveztem, legalább 2x is voltam külföldön, többször bulizni, és igen, tudom, ezzel én is hibás vagyok, hiszen segítettem a vírus terjedését, ahelyett, hogy otthon maradtam volna. De most őszintén: van olyan fiatal, aki nyáron valóban otthon maradt emiatt? Sokkal lezserebbül kezdtük el kezelni az egész helyzetet, és lám, megjött a böjtje. Az persze jó kérdés, hogy miért most ugrott meg ennyire a fertőzöttek száma, de pl. erre én azt tudom magyarázatként mondani, hog augusztus 20-án mozdulni nem lehetett néhány balatoni strandon, dugig voltak az éttermek, és ugyanez mondható el a legtöbb budapesti vendéglátó egységről is.
2020. szept. 2. 21:46
 9/11 anonim ***** válasza:

Íme egy mintapéldány, akiről beszéltem a 6-ban.

És akkor csodálkozunk. Nem bírta ki...muszáj volt nyaralni, muszáj volt bulizni. Tényleg?

2020. szept. 2. 22:21
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 sztem van különbség aközött, hogy valaki maszkban megy nyaralni, betartja az alapvető higiénés szabályokat, meg aközött, aki fittyet hány az egészre, vagy elkezdi bizonygatni, hogy nincs is vírus. Az élet nem állhat le évekig, amíg nincs vakcina, nem zárkózhatunk be örökké. Ilyenkor kicsit azt érzem, hogy az irigységérzet szól az emberekből, pedig elmondom, hogy igen lehet felelősségteljesen is nyaralni menni.
2020. szept. 2. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!