Miért most kezdett el újra - ennyire - terjedni a koronavírus?
Ha esetleg van itt olyan, aki tényleg ért hozzá, azt szívesen meghallgatnám (""). Nekem ebből az egészből annyi jön le, hogy "azért a nyarat mégse rontsuk el teljesen, költsenek, nyaraljanak ezek a szerencsétlenek, aztán ősztől majd jön a második hullám", pedig alapból nem szeretem az összeesküvés elméleteket. Sok embertől hallok hasonló véleményt.
Szóval most inkább az ellenkezőjéről szeretnék hallani, hogyan tudták ezt kiszámolni előre, mi a magyarázat? (Az érthető persze, hogy a feloldott korlátozások azok segítették a vírus terjedését, sokan voltak külföldön, és hozzánk is jöttek nyaralni.)
Egyrészt a lazuló magatartás (pl. nem hordom a maszkot, mert faszagyerek vagyok). Másrészt a 2 hét lappangási idő nem kevés, főleg ha fertőz ez idő alatt is, ez már önmagában elegendő ok arra, hogy mostanra ennyi beteg lett.
Aztán mondják ugyan, hogy a meleg időben is terjed, de valamennyit azért mégiscsak számít a napsütés meg az UV-sugárzás ellene, hamarabb elpusztulnak a levegőben, felületeken lévő vírusok úgy gondolom.
Emelkedik a lazitasok utan?
Mae majusban lazitottak. Azóta 2 honap telt el, nem 2 het...megse emelkedett eddig.
Most emelkedik. Most az is van, hogy kulfoldi nyaralas utan karanten, vagy teszt. Ezerr is emelkedhet. Meg mert azt akarják. De nem a lazitastol...
A lazításoknak ehhez semmi köze. Pontosabban a bevezetett szigorítások nem tettek szinte semmit hozzá a védekezéshez, ezért nem látszik semmilyen lényeges változás a lazítással sem. Ugyanis elég volt egyetlen apró hiba (maszk orról lehúzva, vagy valami összetapogatása, nem maszkos gyerek köhint stb rengeteg eshetőség van) és máris meg oda az egész. Mindezek miatt nem volt észrevehető a lazítás hatása sem, mert nagyjából tök mindegy volt, a vírust nem lehet bezárni, mi meg nem teljes testes védőöltözetben járkáltunk. Szóval látszatintézkedések voltak ezek csak.
Az egyetlen valamire való megoldást meg alkalmazták, mert nem tiltották meg és egyértelműen ez az emelkedés oka: a keresztül-kasul mászkálás a fél országon, meg fél Európában. Úgy, hogy ez még csak nem is volt muszáj. Tehát ezt kellett volna megtiltani, hogy az emberek azon a pár vagy pár tucat emberen kívül másik 2 ezerrel is találkozzanak.
Íme egy mintapéldány, akiről beszéltem a 6-ban.
És akkor csodálkozunk. Nem bírta ki...muszáj volt nyaralni, muszáj volt bulizni. Tényleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!