Kérdezd meg kapsz e kontrasztanyagot ha igen akkor éhgyomorra kell menni. A fémet értsd úgy hogy szemfestékre is figyelj mert abból iw van fém tartalmú, vagy ha a fogadba van fém akkor szólj róla előtte. Ha a melltartódban sincs semmi fém akkor nem kell levetkőzni. Amúgy semmi az egész netolnak egy csőbe de nem olyan szűk szóval nem félelmetes. Meg kapsz a kezedbe egy gombot ha valami gáz lenne megnyomhatod. De nem lesz. Én röhögőgörcsöt kaptam "menet" közben mert olyan vicces hangokat adott ki a gép meg rázott néha. Mintha a vidámparkban lettem volna. Kb ez volt a legnagyobb bajom, hogy mozdulatlan maradjak röhögés közben. :D
2020. aug. 24. 09:37
12/24 A kérdező kommentje:
utolsó nagyon megnyugtattál a röhögőgörcsös részével:))
2020. aug. 24. 10:38
13/24 anonim válasza:
Azért nem kell enni hogy ne hánnyon!
2020. aug. 24. 16:08
14/24 A kérdező kommentje:
Rendben, és honnan tudjam hogy én kapok-e? Mert úgy tudom nem mindenki kap, és az orvosom ezt egy szóval sem említette és azt sem, hogy ne egyek előtte.
2020. aug. 24. 16:40
15/24 Ypszilon1980 válasza:
Ehetsz előtte.
Sok esetben ott derül ki, hogy kapsz-e kontrasztanyagot, illetve csak ha ott helyben aláírod a beleegyező nyilatkozatot. Nézd meg mi van a beutalóra írva.
2020. aug. 24. 17:17
16/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És mit csinálnak ott hogy hányjak tőle? Úgy tudom fájdalom mentes, nem vagyok klausztrofobias.
2020. aug. 24. 17:29
17/24 Ypszilon1980 válasza:
Akkor nem lesz gond, kapsz egy injekciót, ennyi.
2020. aug. 24. 17:49
18/24 anonim válasza:
"Sok esetben ott derül ki, hogy kapsz-e kontrasztanyagot"
Ezt mi alapján döntik el? Akit natívan utalnak, az is kaphat? Ilyenkor látnak vmit?
2020. aug. 24. 18:53
19/24 anonim válasza:
Ha kimondottan nativ van, vagy nem engeded a kontrasztanyagot, akkor nincs szuri, viszont akkor az MR en esetleg nem lehet látni olyat ami fontos lenne. A kontrasztanyag okozhat olyat hogy hányinger, de nem jellemző az MR nél.
2020. aug. 25. 00:59
20/24 anonim válasza:
Ha kontrasztanyagot kapsz ésneszel előtte akkor előfordulhat hogy hányingered lesz a kontrasztanyag miatt. Ritkán fordul elő.
Biztos ott van a hely elérhetősége ahol csinálják az mrit telefonálj oda és kérdezd meg vagy kérdezd meg a beutaló orvost kell e kontrasztanyag vagy a nélküli is jó lesz e? És akkor tudod egyél vagy ne egyél előtte.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!