Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Honnan tudom hogy megcsípett...

Honnan tudom hogy megcsípett és mit csináljak?

Figyelt kérdés
Tegnap kint voltam az egyik barátommal a mezőn, és hát sok volt a bokor meg a susnyás. Most nézem a combom hátsó felén van egy piros pont ami viszket egy kicsit és ha hozzáérek egy picit fáj de nem igazán érezni. Ez kullancs csípés? Nagyon félek, nem látom a kullancsot

2020. aug. 13. 15:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Ez a média átka. Elhitetik a fiatalokkal, hogy ezer veszély leselkedik rájuk a természet lágy ölén. Nyugi, csak valami hangya, vagy ilyesmi volt.
2020. aug. 13. 15:21
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha nem látod a kullancsot, akkor szerintem nem az csípett meg.

Igazából bármi lehetett sajnos. :/ A kertben én is összeszedek ilyen random csípéseket. Egy kis Fenistil, és jobb lesz. :)

2020. aug. 13. 15:21
 3/12 anonim válasza:
68%
Ha kullancs csípett volna meg azt látni lehetne, tekintve hogy ennyi idő alatt már jól megszívta volna magát vérrel(szerintem).
2020. aug. 13. 15:24
 4/12 anonim ***** válasza:
77%

Olyan nincs hogy megcsíp a kullancs és odébbáll.

Ha beléd megy akkor az ott is marad.

5/12 A kérdező kommentje:
Nem lehet hogy már belém mászott a kullancs? Tényleg egy ilyen nagy piros pont annyira nem viszket, csak néha. A fenistilt mindjárt kipróbálom köszönöm!
 6/12 A kérdező kommentje:
Sok ilyen kis muslinca szerű légy volt mint amik a lovardáknál is szoktak lenni, párszor rám szálltak de nem tudom hogy azok tudnak-e csípni
2020. aug. 13. 15:26
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet egy szúnyog volt, de vannak csípős legyek is. Kend be Fenistillel, vagy ecetes vízzel, az is enyhíti a viszketést.
2020. aug. 13. 15:29
 8/12 anonim ***** válasza:
70%

A kullancs az benned is marad és elég nehéz kiszedni ám. Biztosan nem az volt. Simán elképzelhető hogy vagy egy másik bogár csípett meg, vagy egy kezdődő pattanás is lehet az amit érzel. Ha kullancs megy beléd azt látnád egyrészt. Másrészt az ha fertőzött jó nagy piros folt lenne közepén meg fehér lenne elméletileg és látnád benne a kullancsot.

Egyébként meg nem mindegyik kullancs fertőző, de az lehet. Meg a kullancsok leginkább a testhajlatokba szeretnek lenni könyökhajlat, térdhajlat belső combhajlat, hónaljba. Meg a fejbőrbe is beleszoktak mászni főleg ha jó dús hajad van. Haveromnak amikor hosszú haja volt és elég sűrű is neki 3 kullancs volt a fejbőrébe egy meg a füle mögött. Oda ritkán mennek kullancsok de előfordulhat.

2020. aug. 13. 15:37
 9/12 A kérdező kommentje:
Eltelt pár óra, egy kicsit felpúposodott. Nem mondanám azt hogy feldagadt de azért kicsit aggódok
2020. aug. 13. 23:02
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha kullancs lenne akkor látnád hogy ott csüng rajtad. Nem olyan hogy befúródik teljesen a bőröd alá és nem látod magát a kullancsot, csak a púpot. Csak a fejét fúrja be. Ha kullancs megy beléd, az egy egyértelmű, ránézésre azonnal megállapítható dolog.
2020. aug. 13. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!