Egészséges időskor, hogyan?
A járvány alatti kórházkiürítések kapcsán meglegyintett az elmúlás szele. Sok magatehetetlen embert láttam a híradóban, akiket a családtagokra bíztak. Na most nekünk a párommal nem lett gyerekünk, és mivel elmúltam már 48 is, ebben a korban nem kockáztatnék.
Próbálunk egészségesen élni, de nyilván ez 100%-ban nem megy, mert a stresszt elkerülni szinte lehetetlen, gondolok itt arra, hogy jelenleg munka nélkül vagyok így pénz is csak az olcsó kajákra van, mint a májkrém meg a levespor. Vannak már a korból adódó meglévő betegségeink is, de sportolunk rendszeresen. Tágabb családban felmerülő gondok, konfliktusok is nyomasztanak, meg amúgy is szorongó típus vagyok. Nagyon sötéten látom a jövőt, félek attól hogy nem fogok tudni dolgozni és ellátni magam, rákényszerülök arra hogy kukákból szerezzem be a kaját, mint ahogyan az utcánkban elég sok időst látok aki erre szorul. :(
Talán még nem késő elkezdeni valamit, hogy ezt elkerüljem, de hogyan?
3 netes oldal címét meg adom olvasd el hasznos tanácsok vannak benne:
Keresési eredmények
Internetes találatok
A mentális egészség megőrzése időskorban - OTSZ Online
otszonline.hu › betegtajekoztato › cikk › a_mentalis_eg...
2019. ápr. 29. - Időskorban a memória hanyatlása, a depresszió, a szorongás és a demencia sok gondot okoz. ... A mentális egészség megőrzése időskorban ... Ezenkívül hasznos lehet minden olyan tevékenység, amely a jobb és ...
Egészséges idősödés - PTE ETK - Pécsi Tudományegyetem
www.etk.pte.hu › sport2 › EgeszsegesIdosodesJ
31. 2.3.2. Az egészséghez, egészségmagatartáshoz való viszony időskorban . ... elsősorban a kapcsolati háló megőrzésére kell, hogy irányuljanak, mert a társas ... az idősek nem alkotnak homogén csoportot, sokféle szükségletük lehet; ...
Írta: LKR Erzsébet - Kapcsolódó cikkek
Időskori táplálkozás - Egészségtükör.hu
www.egeszsegtukor.hu › ferfitukor › idoskori-taplalkozas
A táplálkozás minden életkorban szolgálhatja az egészség megőrzését, de lehet ... A túlzástól mentes fűszerezés, ha lehet, időskorban még fontosabb, mert ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!