Az anyukam 78 éves. Lakason belul, az udvaron, szalad mint a nyúl. Kint az utcan viszont bizonytalan a mozgasa, ez tenyleg betegseg?
Te magad írtad le,megszokta az otthonát,csukott szemmel is tudhatja a járást,valószínűleg kevésbé tart ott a hogy is mondjam sérülésektől,balesetektől,ott valszeg nem szaladhat fel a padkára egy autó,hasonlók.
Lehet,hogy az utcán joban tart a balesetveszélyes dolgoktól,vagy csak egy furcsa berögződés ez.
Csak tippelek.
Így van,elfogadóbbnak kell vele lenni. :)
Lehet,annyira idős,hogy ez a bizonytalan mozgás csak akkor jön elő neki,ha kimegy,valami így "átkapcsol" benne,hogy ajjaj,itt mennyi minden történhet vele.
Persze ne szó szerint értsed.Most tapasztalod meg,hogy idősödik,ami természetes folyamat.Lassan leépül az agy és a test is.Már nem olyan tiszta az elméje,mint fénykorában.
Csúnya szóval mondhatnám,hogy a "nyugdíjasok logikája".
Régen az én nagymamám is furcsa volt már a végén.Ezt nem tudom pontosan megfogalmazni.Nem szándékosan,de érzéketlenebb volt az emberekkel szemben,valahogy nem tudta a nonverbális jelek észlelni...
Nem riogatni akarlak vele,félre ne értsed!
Ugyanígy volt nálunk is,amúgy pörgött,néha fájlalta itt-ott,de már nem volt az igazi,nem lehet ezt részletezni,kezdett leépülni.
Ez nem hónapok alatt volt,hanem olyan 65-70 éves korától haláláig.
Szóval az a lényeg:hogy biztosítsad neki a további zökkenőmentes életet,és gondoskodjál róla 150%-os erőbedobással,mikor jobban megidősödik.
A végsőkig mellette kell állnod.
De hát ez alapvető dolog szerintem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!