Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nyakon mozgatható nyirokcsomók...

Nyakon mozgatható nyirokcsomók. Limfoma?

Figyelt kérdés
A nyakamon találtam 2 mozgatható nagyobb nyirokcsomót. Nem Érzem annyira mekkorák. De az tuti, hogy 1 cm van a méretük. Igazából 1 hete fedeztem fel őket. Igaz Az egyik már 2 éve ott van, nem fájt soha, ultrahangon reaktiv nyirokcsomonak mondták és hogy ne aggodjak. Most viszont nott a merete es kijott mellette megegy nagyjabol Ugyanakkora. Par hete hullikmiszonyatosan a hajam es faradekony is vagyok es teljesen berezeltem, hogy limfoma. Tudom nem lehet igy diagnosztizalni, de az orvosok kb kinevettek a legutobb is mikor megnezettem a nyakam... Most ha visszamegyek tusom megint nem vesznek komolyan, de egyszeruen egesz nap ezen stresszelek. Kicsit hipochonder vagyok az igaz es rettegek a betegsegektol es egybol a legrosszabbra gondolok mindig.
2020. júl. 15. 10:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
17%
:))))ez kész :))) na megyek felmosok.
2020. júl. 15. 10:42
 2/17 anonim ***** válasza:

Lázad , fogyás nincs?

Ez egy uj, szerintem meg lehet nezetni.

2020. júl. 15. 11:01
 3/17 anonim ***** válasza:
Kérj beutalót a Szent László kórjaz hematologiai rendelésere ott biztos, hogy nem néznek hülyének és minden vizsgálatot el fognak végezni ami kideriti van e probléma vagy nincs. Azért merem ajanlani mert én is oda jártam.
2020. júl. 15. 11:26
 4/17 anonim ***** válasza:
Erdemes megnezetni a megnyugvasod kedveert. Nekem van tobb is ilyen. Nyakon, lagyekon konnyen kitapinthatoak a nyirokcsomok. Nekem azt mondta egyszer egy endokrinologus, hogy akkor kell vele foglalkozni, ha ok nelkul (megfazas, borotvalas) kezd el gyors utemben novekedni.
2020. júl. 15. 13:28
 5/17 anonim ***** válasza:

Nem akarlak beparáztatni, de nekem limfómám van.

Úgy vették észre, hogy a gerincsérvem miatt csináltattam mri-t. Ott mondták, hogy a hasamban vannak nagy nyirokcsomók. A háziorvosom azonnal írt beutalót a hematológiára, ahol megvizsgáltak, kiírtak ct-t, vérvételt. A nyakamban is mondta a doki, hogy van egy nagy csomó. Soha fel nem tűnt.

Kiderült, hogy indolens (lassan növekedő) limfómám van. Ez évekig tünetmentes lehet. Azóta rendszeresen járok kontrollra, és a nyakamban már több is van egymás mellett. Nem nagy, nem is az a baj, hanem az, hogy a hasi nőtt.

Egyébként még mindig semmi bajom, és a vérképem is tökéletes.

Viszont sajnos hétfőn mennem kell kezelésre, mert már nagyon nagyok.

Szóval ha a nyakadban van, lehet máshol is.

További tünetek lehetnek: fogyás, hasmenés, éjszakai izzadás, hőemelkedés, fáradékonyság.

Az uh-n nekem is azt mondták először, hogy ez reaktív nyirokmirigy, biztos egy torokgyulladásból maradt vissza. Sajnos nem lett igaza.

Szóval én nem azt mondom, hogy tuti limfómád van, hanem azt, hogy azért a 1. válaszoló nem valami tájékozott, de azért itt szörnyűlködik. Nézesd meg.

Lehet, hogy a pajzsmirigyeddel van gond, lehet, hogy a jód fogyasztásod túl kevés/túl sok, ilyet is hallottam már, hogy ettől lehet nagy a nyirokmirigy a nyakban.

Valóban az is lehet, hogy egy korábbi betegség miatt nagyobbodott meg, és nem húzódott vissza.

Mindenképpen kérj beutalót a háziorvostól, ne hagyd magad elhajtani!

2020. júl. 17. 22:38
 6/17 anonim ***** válasza:
5. Írtam neked privit.
2020. júl. 18. 07:13
 7/17 anonim ***** válasza:

Nekem is rengeteg ilyen van évek óta.Múlthéten derült ki h mi okozza (pedig én ki is vetettem egyet)

Autoimmun betegségem van ,most a pajzsmirigyemet pusztitja :(

Ugyanezek a tüneteim voltak/vannak.Voltam heamatológián de ott is minden rendben találtak..

2021. jan. 18. 21:56
 8/17 anonim ***** válasza:
Ez érdekes, mert ha a hematológus alapos, akkor a vérképből ennek is látszania kéne. Nem küldtek tovább endokrinológushoz?
2021. jan. 19. 20:36
 9/17 anonim ***** válasza:
Akkor nem ,ez 2019ben volt.Ha magamtól nem megyek megnézetni a nyakamat tavaly okt.ben akkor most nem tudnám mi a bajom.Ma jutottam el endós dokihoz,most vár rám egy sor vérvétel meg miegymás :( .Pedig amugy a megye legjobb heamatologusához mentem privátba de úgy látszik már ez sem számit
2021. jan. 19. 22:26
 10/17 anonim ***** válasza:
73%
4-es vagyok, nekem is autoimmun gyulladás van a pajzsmirigyemben. Valószínű ezért van több nyirokcsomó is a nyakamban. Én is mindig ráparázok, hogy mi van, ha mégis limfóma, de az "nyugtat", hogy közel 10 év alatt táncsak kiderült volna, mert évek óta ott vannak, nem nőnek jelentősen, mozgathatóak. Uh-n nem láttak semmi problémát. Ami feltűnt, hogy talán menstruációkor kicsit összébb mennek, gondolom a hormonális változások ezekre is valamilyen szinten hatással vannak.
2021. jan. 20. 09:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!