Elkaphattam a koronavírust?
Szia,
Hát nem is tudom milyen megerősítést vársz:D
1. Nyáron is, 44°C-ban is meglehet fázni.
2.Ha beteg vagy, ne menj el üdülni. Egy lázas szervezetnek pihennie kell.
3.Nem csak a covid-19 kórokozóval lehet összefutni a szabad levegőn, hiába is ő a legnagyobb sztár mostanság.
4.Az influenza, a megfázás és a bakteriális fertőzés kórokozói nagyon különbözőek- csak azért írom le, mert mindet megemlíted.
5. Torokfájás és enyhe láz szinte bármihez társulhat. Alapvetően ,,nehézlégzés" az orrban és ezáltal a garatban megnövekvő, tapadós váladék miatt jelentkezik. Magyarul:beindul a dugulás:) Az igazi dyspnoe-s 5 lépés után úgy érzi, hogy maratont futott és felületesen, minden légzőizmát igénybe véve kapkodja a levegőt-Ő nem nagyon fetreng otthon és megy nyaralgatni:)
6. Influenzára elsősorban hirtelen kezdetnél kell gyanakodni: torokfájás helyett levertség, izomfájdalom, fejfájás,nagyon magas láz, étvágytalanság, gyengeség, hányás, hasmenés etc. jelentkezik...
7. Javaslom, hogy pihenj rá egy-két napot, igyál (tudom, bazi meleg van), de egy kis meleg mézes teát és szopogass be 2-3 dorithricint/nap, és borogasd az arcod melegvizes ruhaval, hagy távozzon a váladék (ez minden esetben nehezen indul meg, addig míg gyűlik, feszít és akadályozza a légzésed). Fájdalomcsillapítasra kizárólag panadol. Ha nincs túl magas lázad,akkor tuti nem covid. A covidot a média platformokon influenzához hasonlítják, de a tünetképe inkább a bronchitiszhez hasonló!
Szerintem szimplán megfáztál; ha 2-3 nap nyugi után tartós lázad van, zihálsz és nem produktív a köhögésed-még akkor sem 100% hogy covidos vagy nyugi, ezeregy egyéb betegség van, komolyabb is sajnos- akkor menj el a dokihoz. Összességében érdemes lemondanod azonban a nyaralásról, mert lehet csak egy szimpla, mezei náthád van, ettől még a szervezetednek azt is nagy erőfeszítésébe kerül kidolgozni belőled.
Gyors gyógyulást neked!:)
Helyesen cselekszel kerdezo, itt a gyakorin valoban kapni fogsz egy pontos diagnozist.
Ne is nagyon menj el egy orvoshoz, minek.
Most akkor mégis van láz.
Ezzel meg kar volt farasztani magad, tokre nem illik ide meg rám...inkabb ugy nez ki, hogy te vagy idegallapotban.
:D :D :D
Ez kissé zagyva, összefüggéstelen volt...nem tudom, mit szeretnél kifejezni vele. De ha jól esik, akkor oke.
Te senkinek nem valaszolsz, csak kotekeszel amugy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!