Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Elkaphattam a koronavírust?

Elkaphattam a koronavírust?

Figyelt kérdés
Csak 18 vagyok, és tegnap elkezdett fájni a torkom, estére meg már annyira, hogy aludni is 3 órát tudtam, annyira fáj. Közben megjelent nálam a nehézlégzés iy, alig kapok levegőt. Mellette levert vagyok, szerintem lázas is. Holnap megyünk nyaralni. Valami házi praktika esetleg? Ez lehet covid? Nyáron nem hinném hogy megfáztam a 25-30 fokban..

2020. júl. 7. 07:06
1 2
 1/17 Psycho_Mia ***** válasza:
96%

Szia,

Hát nem is tudom milyen megerősítést vársz:D

1. Nyáron is, 44°C-ban is meglehet fázni.

2.Ha beteg vagy, ne menj el üdülni. Egy lázas szervezetnek pihennie kell.

3.Nem csak a covid-19 kórokozóval lehet összefutni a szabad levegőn, hiába is ő a legnagyobb sztár mostanság.

4.Az influenza, a megfázás és a bakteriális fertőzés kórokozói nagyon különbözőek- csak azért írom le, mert mindet megemlíted.

5. Torokfájás és enyhe láz szinte bármihez társulhat. Alapvetően ,,nehézlégzés" az orrban és ezáltal a garatban megnövekvő, tapadós váladék miatt jelentkezik. Magyarul:beindul a dugulás:) Az igazi dyspnoe-s 5 lépés után úgy érzi, hogy maratont futott és felületesen, minden légzőizmát igénybe véve kapkodja a levegőt-Ő nem nagyon fetreng otthon és megy nyaralgatni:)

6. Influenzára elsősorban hirtelen kezdetnél kell gyanakodni: torokfájás helyett levertség, izomfájdalom, fejfájás,nagyon magas láz, étvágytalanság, gyengeség, hányás, hasmenés etc. jelentkezik...

7. Javaslom, hogy pihenj rá egy-két napot, igyál (tudom, bazi meleg van), de egy kis meleg mézes teát és szopogass be 2-3 dorithricint/nap, és borogasd az arcod melegvizes ruhaval, hagy távozzon a váladék (ez minden esetben nehezen indul meg, addig míg gyűlik, feszít és akadályozza a légzésed). Fájdalomcsillapítasra kizárólag panadol. Ha nincs túl magas lázad,akkor tuti nem covid. A covidot a média platformokon influenzához hasonlítják, de a tünetképe inkább a bronchitiszhez hasonló!

Szerintem szimplán megfáztál; ha 2-3 nap nyugi után tartós lázad van, zihálsz és nem produktív a köhögésed-még akkor sem 100% hogy covidos vagy nyugi, ezeregy egyéb betegség van, komolyabb is sajnos- akkor menj el a dokihoz. Összességében érdemes lemondanod azonban a nyaralásról, mert lehet csak egy szimpla, mezei náthád van, ettől még a szervezetednek azt is nagy erőfeszítésébe kerül kidolgozni belőled.

Gyors gyógyulást neked!:)

2020. júl. 7. 07:36
 2/17 A kérdező kommentje:
Sok pénzt kidobnánk az ablakon, ha nem mennénk el. Én meg nagyon szerencsétlen vagyok, mert sosem vagyok beteg, utoljára 5 éve volt hörghurutom. Most meg persze hogy a nyaralás előtt jön valami sz”r. Amúgy hirtelen kezdődött, tegnap reggel semmi bajom nem volt, aztán estére meg már elviselhetetlenül fájt a torkom
2020. júl. 7. 07:44
 3/17 A kérdező kommentje:
Pedig tegnap sehol sem voltam. Pár napja voltam közösségben, egy aquaparkban. Ennyi
2020. júl. 7. 07:45
 4/17 anonim válasza:
100%

Helyesen cselekszel kerdezo, itt a gyakorin valoban kapni fogsz egy pontos diagnozist.

Ne is nagyon menj el egy orvoshoz, minek.

2020. júl. 7. 07:47
 5/17 A kérdező kommentje:
Hova menjek ha indulunk nyaralni? Nem fogok torokfájással orvoshoz rohangálni :D
2020. júl. 7. 07:49
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Az elobb meg talan lazas is voltal, meg levwrt, gyenge
2020. júl. 7. 07:52
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Most akkor mégis van láz.

Ezzel meg kar volt farasztani magad, tokre nem illik ide meg rám...inkabb ugy nez ki, hogy te vagy idegallapotban.

2020. júl. 7. 07:59
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Anyukádék mit mondanak??
2020. júl. 7. 08:02
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

:D :D :D

Ez kissé zagyva, összefüggéstelen volt...nem tudom, mit szeretnél kifejezni vele. De ha jól esik, akkor oke.

Te senkinek nem valaszolsz, csak kotekeszel amugy?

2020. júl. 7. 08:09
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Torokfájás, nehézlégzés láz, ez bizony lehet korona vírus is, aquaparkban könnyen elkaphattad, persze lehet más vírusos, nyári influenza is. Sajnos erre nincs olyan házi praktika ami 1 nap alatt rendbehozna.
2020. júl. 7. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!