Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tennétek, felmondanátok?

Mit tennétek, felmondanátok?

Figyelt kérdés

Adott egy biztos stabil munkahely, aminél nem akar elmúlni az ízületi problémám, de már hónapok óta, pc használat miatt alakult ki annak idején...ráadásul most nem is dolgoztam egy ideje és rég el kellett volna múlnia, de hamarosan mennék vissza ugyanoda, és tudom, hogy valószínűleg megint rosszabbodna - most például még a kézírás is fájdalmas, ennél szerintem majd ez is rosszabb lesz amikor visszamegyek.

Hónapok óta rögzítem, pihentetem, gyógyszerezem, az orvosok csak hümmögnek rá, még a drága magándoki is: azt mondta, hogy ezt műteni nem lehet, váltsak munkahelyet - igen, de a legnagyobb gond inkább az, hogy a csuklómon kívül az egyik bokámnak is hasonló gondja van, egy korábbi túlerőltetés és gyulladás miatt már nem bírok vele annyit menni és állni mint régen, fizikoterápia sem segített rajta; korábban emiatt már kellett otthagynom munkahelyet...persze tornáztatom, de attól sem lesz 100%os. Ráadásul ezekben a bizonytalan időkben mondjak fel, tényleg nem tudom hogy mit csináljak, most életem végéig munkaképtelen leszek, ha sem álló, sem ülő munkát nem tudok már elvégezni?

Leszázalékoláshoz ez viszont kevés, és nem is akarnék, szeretek munkába járni, tényleg.

Volt valaki hasonló gonddal? Igazából eléggé kétségbe vagyok esve emiatt, nem sok olyan ötletem van, amit nőként úgy tudnék végezni hogy nem számítógépes és ülni is lehet közben.

Elegem van a sok hanyag orvosi hozzáállásból is, nem győzök már szinte orvosról orvosra járni, és mindenhol ugyanazt kapom.

Ti várnátok esetleg, hogy a jelenlegi helyen mégis meggyógyulna később?

Előre is köszi az ötleteket!

2020. jún. 9. 13:01
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

#2: számítógép használat. Még egyszer: SZÁMÍTÓGÉP HASZNÁLAT. Egész nap, kikerülhetetlenül. Nem értem igazából, ha leugrom a 10. emeletről, nem tudhatom előre, hogy össze fognak majd törni a csontjaim a földet éréskor? Ugorjak nyugodtan, mert csak bemesélem magamnak hogy bajom lesz tőle? Hogy inkább egy kevésbé morbid oldalról közelítsem meg: amikor elkezdtem ott dolgozni, szívesen voltam ott, hálás voltam és vagyok azért a munkahelyért, dehogy akarnék én onnan elmenni; sokáig nem is volt bajom, a gond fokozatosan, hetek alatt alakult ki túlerőltetéstől, pontosabban egy korábbi ínhüvelygyulladás újult ki megint - ha nem tudod hogy egy régi gyulladás könnyebben újul ki a megmaradt hegszövet miatt, szerintem hagyjuk is ezt a témát.

Nem tudom hány éves vagy, de én már sajnos abban a korban, amikor már nem tud olyan iramban regenerálódni a szervezet, mint mondjuk a 20-as éveimben tudott, akkor sokkal stresszesebb munkahelyeim voltak 0(!) fájdalommal - iszonyú sok embernek vannak ízületi panaszai világszerte, szerinted mind árasszák el a pszichológiai rendelőket és meg is gyógyulnak?

Megpróbálni mindent megpróbálhatok, persze a pszichológust is, de térjünk inkább vissza a realitás talajára...

Azért köszi az időd

2020. jún. 10. 13:58
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nem találnék másik munkahelyet, addig nem mondanék fel.

A telefonos munkán kívül szóba jöhet szerintem pl. eladói munka (lehetőleg kisebb) ruhaboltban, játékboltban, vagy más olyan helyen, ahol az eladók szerintem csak naphosszat unatkoznak. Menj végig egy plázán, minden második bolt ilyen. ;-)

2020. jún. 19. 16:34
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Kétlem hogy attól lenne ha nem múlt el akkor sem mikor nem dolgoztál. Én addig mennék orvosról orvosra amig nincs diagnózis. Tudom idegesítő nekem is volt ilyen más betegséggel a 8. orvos talalta meg a bajt. Ne add fel. Biztks van ok ami kezelhető. Nem mondanék fel.
2020. jún. 19. 17:48
 14/21 anonim ***** válasza:
41%
Én 20 éve vagyok programozó, és nagyjából ennyi ideje zongorázom is. Nincs baja a kezemnek. Szóval azért egy 10. emeletről kiugrani nem ugyanaz, mint számítógépen gépelgetni :D Főleg úgy, hogy az orvosok is csak vonogatják a vállukat. El lehet bújni a lelki problémák elől, de a saját dolgodat könnyíted meg, ha nem kardoskodsz, és felkeresel egy pszichológust a problémával.
2020. jún. 22. 13:13
 15/21 A kérdező kommentje:

Utolsó: látom, nem adod fel, csak azt nem látom, hogy ezt miért csinálod. Nincs baja a kezednek? Egyet tudok hozzáfűzni: gratulálok. :D Itt van amúgy az egyik nagy hangsúly, hogy "nagyjából ennyi ideje" csináltad egyiket a másikhoz képest, tehát nem egyszerre terhelted vele az ízületeidet, valamint nálad az összes ínt éri terhelés, nekem pedig bal egérgombot érintő mutatóujjnál van szinte csak a nem gyógyuló probléma. Orvosi hümmögés? Jaj ugyan már...

Bocs, de mintha fel sem fognád a kérdést és a válaszaimat, ez mégis mi: "El lehet bújni a lelki problémák elől". Még ennyi idő után sem érted, hogy nem mindenkinek vannak lelki problémái a munkahelye miatt? I-MÁ-DOK azon a helyen dolgozni, lelki gondok NÉLKÜL, már írtam párszor és most már tényleg kezdesz fárasztó lenni ezzel a tudommikellnekedmertazismerősömnekisazvót-jellegű tudatlansággal. Maradjunk annyiban, hogy voltam is azóta pszichológusnál ezügyben, aki szintén NEM azt látja, hogy munkahelyi vagy lelki gondok lennének a gyulladás hátterében, egyszerűen mindenkinek más a fizikai teherbírása is, ezt a pszichológus is mondta. Békén hagynál már végre??

Valahogy kérlek próbáld már meg felfogni, hogy nem indulhatsz ki a saját vagy ismerősöd példájából mindenki irányába és ez nem "kardoskodás", mondd már el nekem, hogy tudnám ezt veled végre megértetni?

2020. jún. 23. 05:45
 16/21 A kérdező kommentje:
Nem fog összejönni az alternatív tézised, ezt vagy most látod be, vagy a századik hasonló hozzászólásod után, amikorra már "kiszívtad" az agyam - döntsd el.
2020. jún. 23. 06:13
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

"hogy tudnám ezt veled végre megértetni?

...

vagy most látod be, vagy a századik hasonló hozzászólásod után, amikorra már "kiszívtad" az agyam - döntsd el."

Szerintem te meg azt döntsd el, hogy tényleg az-e a célod, hogy őt megtanítsd bármire is, vagy pedig az, hogy munkát találj.

Bolti eladónak jelentkeztél már?

2020. jún. 23. 06:17
 18/21 A kérdező kommentje:

Utolsó: Miért nem olvasod el te sem, amit írtam? :( Már van munkahelyem, arról írtam már többször, ott dolgozok most megint.

Feltettem egy kérdést, amiben én sok tényező miatt nagyon nehezen döntök.

Te feltettél most egy kérdést: ha végigolvasod az eddigieket, nem egyértelmű rá a válasz? Amiről nem esett még szó, hogy sajnos nem lehet ülni bolti eladóként - valaki a plázákat írta, na ott meg főleg nem - emiatt ez a már bokasérülés miatt felejtős.

Olvassátok már el az eddigieket, kérlek szépen...

2020. jún. 23. 07:00
 19/21 A kérdező kommentje:
Mellesleg azt nem tudom, miért és kinek jó, "ahol az eladók szerintem csak naphosszat unatkoznak". Én szeretek dolgozni és nem unatkozni, most is dolgozom.
2020. jún. 23. 07:15
 20/21 A kérdező kommentje:
Még azért leírom, hogy nem, nem a hozzászólás kiírásának pillanatában van a munkaidőm, még mielőtt szólna valaki, hogy a munkaidőm alatt internetezek és így dolgozok, nem, általánosságban értettem csak.
2020. jún. 23. 07:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!