Ha a szájmaszk egészségtelen, miért nincs baja tőle azoknak akik járványon kívül is hordják?
Életemben nem láttam még ennyi "tanulmányt" arról, hogy a szimpla nővérmaszk milyen komoly oxigénhiányt okoz, és a szédüléstől a szívrohamig milyen változatos tüneteket produkálhat, és persze automatikusan, feltétlenül rontja a koncentrálóképességet és egyebeket.
De akkor hogy nem lesz mégse baja annak a rengeteg embernek, akik sok évig hordják napi szinten? Orvosok végeznek sok órás műtéteket, gyári munkások húznak le 8-12 órás műszakokat a tisztatérben, szakemberek dolgoznak vegyszerekkel, és még rengeteg ember végez rengetegféle munkát nővérmaszkban vagy annál is komolyabb maszkban nap mint nap akár évtizedeken át.
Hogyhogy nekik semmi bajuk a maszktól? Se oxigénhiány, se szívroham.
Aki hisz benne hogy a maszkviselés például okvetlenül tompítja az agyat és csökken a koncentráció a hatására, az például el mer menni orvoshoz? (Úgy értem azzal a tudattal pl. befeküdni fogorvosi székbe vagy a műtőbe úgy, hogy a beavatkozást végző orvos nem tud koncentrálni, bármikor elájulhat, stb.)
Vagy mi a logika emögött az elmélet mögött? Hogyhogy ami most a járvány alatt szinte mindenkit fenyeget, az járványon kívül teljesen ártalmatlan?
* A kérdésben nem a homemade extravastag maszkokra gondolok és/vagy arra az esetre, mikor Gipsz Jakab magára vonatkozón kijelenti, hogy neki problémás a maszkhordás. Azokra gondolok, akik azt állítják hogy teljesen természetes és gyakori következménye a sztenderd nővérmaszknak az oxigénhiány. *
Direkt leírtam, hogy a sztenderd nővérmaszkokra gondolok. (vagy orvosi szájmaszk, sebészmaszk, ha ezek a megnevezések jobban tetszenek)
Kérdező.
Ja,hogy szerinted a gyári munkások ezrei nővér- meg sebészmaszkokat hordanak? Hát nem. Gondolom azok kilégzőszelepeseket, ami máris óriási előny. Meg nem is kell annyira szűrniük, a por látható, jóval nagyobb, mint egy vírus.
Én is dolgoztam már nem egy helyen termelésben, ahol nővérmaszkot kellett hordani, teljesen evidens volt. Minden tisztatérben alap, gondolom. (Legalábbis annak kell lennie, én csak gyógyszer- és telefoniparban dolgoztam ilyen munkakörben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!