Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha a szájmaszk egészségtelen,...

Ha a szájmaszk egészségtelen, miért nincs baja tőle azoknak akik járványon kívül is hordják?

Figyelt kérdés

Életemben nem láttam még ennyi "tanulmányt" arról, hogy a szimpla nővérmaszk milyen komoly oxigénhiányt okoz, és a szédüléstől a szívrohamig milyen változatos tüneteket produkálhat, és persze automatikusan, feltétlenül rontja a koncentrálóképességet és egyebeket.

De akkor hogy nem lesz mégse baja annak a rengeteg embernek, akik sok évig hordják napi szinten? Orvosok végeznek sok órás műtéteket, gyári munkások húznak le 8-12 órás műszakokat a tisztatérben, szakemberek dolgoznak vegyszerekkel, és még rengeteg ember végez rengetegféle munkát nővérmaszkban vagy annál is komolyabb maszkban nap mint nap akár évtizedeken át.

Hogyhogy nekik semmi bajuk a maszktól? Se oxigénhiány, se szívroham.

Aki hisz benne hogy a maszkviselés például okvetlenül tompítja az agyat és csökken a koncentráció a hatására, az például el mer menni orvoshoz? (Úgy értem azzal a tudattal pl. befeküdni fogorvosi székbe vagy a műtőbe úgy, hogy a beavatkozást végző orvos nem tud koncentrálni, bármikor elájulhat, stb.)

Vagy mi a logika emögött az elmélet mögött? Hogyhogy ami most a járvány alatt szinte mindenkit fenyeget, az járványon kívül teljesen ártalmatlan?

* A kérdésben nem a homemade extravastag maszkokra gondolok és/vagy arra az esetre, mikor Gipsz Jakab magára vonatkozón kijelenti, hogy neki problémás a maszkhordás. Azokra gondolok, akik azt állítják hogy teljesen természetes és gyakori következménye a sztenderd nővérmaszknak az oxigénhiány. *

2020. jún. 8. 09:09
1 2
 1/11 anonim válasza:
62%
Múltkor osztogattak “maszkokat” a plázában, vastag papír behajtva 2 gumival, 0 légáteresztés a saját levegődet szívod ki - be. Na aki azt kitalálta , arra kéne ráadni hogy lélegezzen egy fél órát benne
2020. jún. 8. 09:18
 2/11 A kérdező kommentje:

Direkt leírtam, hogy a sztenderd nővérmaszkokra gondolok. (vagy orvosi szájmaszk, sebészmaszk, ha ezek a megnevezések jobban tetszenek)

2020. jún. 8. 09:20
 3/11 anonim ***** válasza:
27%
Ez nekem is fura, amikor meg akar halni valaki, meg hisztizik, mert a boltban 10 percre fel kellett húznia, amíg vásárol :D De vannak, akik munkájuk miatt eddig is hordták hosszú órákon keresztül és semmi bajuk :)
2020. jún. 8. 09:25
 4/11 anonim ***** válasza:
27%
Nekem home-made maszkom van, és maximum annyiban idegesít, hogy szemüvegesként folyton bepárásodik a kifújt levegőtől. De egyébként rendesen kapok benne levegőt, nem szorít, nem fulladok benne.
2020. jún. 8. 09:26
 5/11 anonim ***** válasza:
64%
Mert kell valamin hisztizni, en 2 eve tiszta szobazok, komoly maszkkal, meg kellett szokni elejen, es ennyi.
2020. jún. 8. 10:42
 6/11 anonim ***** válasza:
29%

Kérdező.

Ja,hogy szerinted a gyári munkások ezrei nővér- meg sebészmaszkokat hordanak? Hát nem. Gondolom azok kilégzőszelepeseket, ami máris óriási előny. Meg nem is kell annyira szűrniük, a por látható, jóval nagyobb, mint egy vírus.

2020. jún. 9. 22:35
 7/11 anonim ***** válasza:
54%
6-os: nem kilegzoszelepesek
2020. jún. 9. 22:37
 8/11 anonim ***** válasza:

De, többnyire azok.

[link]

[link]

2020. jún. 9. 22:45
 9/11 A kérdező kommentje:

Én is dolgoztam már nem egy helyen termelésben, ahol nővérmaszkot kellett hordani, teljesen evidens volt. Minden tisztatérben alap, gondolom. (Legalábbis annak kell lennie, én csak gyógyszer- és telefoniparban dolgoztam ilyen munkakörben.)

2020. jún. 10. 09:19
 10/11 anonim ***** válasza:
70%
Szoval belinkeltem.egy kilegzo szelepes maszkot, gratulalok. Gyarakban nem ebben dolgoznak, hiszen esetek 90 szazelakaban vedeni kell a termeket, kilegzoszelep tilos nalunk.
2020. jún. 10. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!