Az okostelefonok használata tényleg betegségeket okozhat?
Sziasztok!
Azt hallottam, hogy az okostelefonok sugárzása rákkeltő hatású, illetve, ha sokat nézzük a képernyőt, rontja a szemünket.
Ezek az állítások valóban igazak?
Ha igen, valamivel lehet csökkenteni a káros hatásokat?
Köszönöm a válaszaitokat! :)
Ez hülyeség. Régen a mikróra is azt mondták, hogy sugárzik meg miegyéb. Hát én még olyat nem hallottam, hogy valaki mikrótól lett rákos...:D
Mondjuk a macska, amit beleraktak, valóban a mikrótól döglött meg.
A szemet kb annyira károsítja mint az olvasás...
Ugyanakkor nem egészséges napi 10 órát bámulni egy kis kijelzőt.
Az is egészségtelen ha több órát telefonálsz, bár a mai telefonok SAR értéke mellett nehezen kimutatható a kockázat.
Huhh, akkor megnyugodtam! 😅
Nem is értem, miért kell néha az embereknek rémisztgetniük egymást.
Köszönöm szépen a válaszaitokat, zöld pacsit kaptatok a segítségetekért! :D
#6, minden sugárzás lehet veszélyes, ha nagy fluxusban ér téged. Mivel nem ionizáló sugárzásról beszélünk, ezért a problémás élettani hatás a melegedés. Tehát ha az adótorony mellett vagy, akkor ropogósra sülsz, mintha mikrohullámú sütőben lennél.
Azonban sokkal inkább aggódnék a mobiltelefonod miatt, mert ugyanolyan sugárzást bocsát ki (hiszen egymással kommunikálnak), csak sokkal nagyobb fluxusban ér téged, mert a füled mellé emeled. Az adótornyot nem emeled a füled mellé. Úgyhogy hosszabb telefonbeszélgetések alatt jól felforrósítod az agyad, ami nem túl egészséges.
Lehet kapni orgonit valamint elektroszmog elleni kis korongot/matricát amit a telefonra kell rá helyezni.
Elvileg segít átalakítani a káros sugárzásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!