Mit gondoltok, megszűnik valaha a szájmaszk kötelező használata, vagy ezeket örökké hordanunk kell?
Igen vannak más vírusok és baktériumok. Amit el kell kapnod! Ha nem kapnál el semmit az immunrendszered nagyon legyengülne aztán bármibe meghalhatsz....
Tudod sokmindent el kell kapni, hogy a szervezet dolgozzon....
Vannak más vírusok például.
És oké, kell a kondi az immunrendszernek, meg 6 kiló koszt meg kell enni, de akkor is r0hadt undorító amikor vadidegenek prüszkölnek-köhögnek szanaszét, vagy pedig bele a tenyerükbe jólnevelt módon. Brr.
Mellesleg nem mindenki immunrendszerét kell kéretlenül edzegetni.
(Apró mellékes előny még, hogy én például nagyon megszerettem, nem fújja a számba a szél a hajamat, a bogarakat, a port, a leveleket, a szöszt, és egyéb oda nem illő dolgokat, rájöttem hogy az erdőben is jól tud jönni túrázás közben.)
Abszolút pártolnám, hogy örökké maradjon javasolt (ha már kötelező nem lehet sajnos) és népszerű.
"Abszolút pártolnám, hogy örökké maradjon javasolt (ha már kötelező nem lehet sajnos) és népszerű."
Induljunk ki az egyszer használatos sebészeti maszkokból, mert annak van egészségügyi besorolása, a sima marika néni által vart maszknak semmiféle besorolása sincsen, tehát csak látszat!
A sebészeti maszkot, ha megfelelően használod akkor 1-szer lehet használni, főleg, hogy a mereveítő szál törik. (Sokan ezt sem tudják használni, csak felhúzzák az arcuk elé -> A maszkot az orrnál meg kell törni, hogy teljesen ráilleszkedjen).
Szóval jelenleg emagon 8 ezer forintért tudsz venni 50 darab maszkot. Ezeket a maszkokat 3-4 óránként cserélni kell. egy 12 órás műszakban kell 3 maszk - utána elmész boltba vagy esetleg valahova, tehát naponta 4 maszkot egy áltlag ember, [ha EGÉSZSÉGÜGYI SZEMPONTBÓL MEGAKAR FELELNI] - használ el. (Csak azért írom, mert te pártolnád, hogy legyen). Na az mennyibe is kerül havonta? Hogyha normális áron menne. 20-35Ft/db akkor beszélhetünk arról, hogy megmaradjon, de: Akkor is mindenki maga döntse el, hogy hordani akar-e vagy sem. Ha te félted az egészséged vásárolj FFP3 maszkokat és járj abban, de ne eröltesd rá másokra.
Ha én FFP3 maszkot hordok, akkor mások kevésbé kenik a t@knyukat a metrókapaszkodóra, vagy ez hogy működik? :D
@17:
Gondolom azért akarsz maszkot hordani, hogy más ne fertőzzön meg téged még egy kis enyhe náthával se. Az FFP3 maszk abban segít, hogy TÉGED senki se fertőzzőn meg semmivel. Ha sebeszéti maszkot hordanál azzal TE csökkented csak, hogy másokat ne fertőzz meg TE, de ha más nem hord maszkot akkor téged NEM VÉD!. Azért írtam példaként az FFP3-mat, mert az téged véd (mást nem) -> ergo ha te beteg vagy, fertőzől másokat, de saját magadat nem fogok másokkal. Főleg, hogyha ennyire maszk párti vagy akkor valszeg valamilyen fóbiád van a bacikra/vírusokra.
Hmm tehát a kiragadott mondat fölötti részt nem olvastad el a válaszomban. Oké, ez sok mindent megmagyaráz. Ha azt elolvasod, több mindenre választ kapsz, többek között azt is láthatod hogy nem feltétlenül a kiszabadult kórokozókkal magukkal van bajom. További szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!