A gyógytorna mennyire használ? A tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
Nekem a térdemmel volt probléma (porcleválás, szalagszakadás) az orvosom azt mondta, hogy végleg mondjak le a versenysportról, ettől függetlenül elküldött gyógytornára.
A gyógytornászom és az orvosom is elmondta, hogy itt a teljes felépülés nem 2 hét lesz, (pedig csak egynapos műtétem volt, másnap járnom kellet már mankó nélkül) hanem 6-8 hónap.
Imádtam a sportot amit csinálok, ezért a tornán is odatettem magam és amit kaptam otthoni feladatnak, azt is volt hogy többször csináltam. (Persze ezt tudta a gyógytornász és mondta hogy 3 helyett, ha 5x csinálom, akkor nem baj, csak akkor ne erőltessem ha fáj)
Októbertől márciusig csináltam a tornát gyógytornásszal (hetente 1x mentem hozzá), magamtól áprilisig folytattam a tornát. A március végén lévő konzultáción, az orvosom is kijelentette hogy visszamehetek a versenysportra, mert a korom ellenére sokkal kitartóbban és pontosabban csináltam az összeállított gyógytornát és szép állapotban van térdem. (Mert hogy sokan el se mennek, otthon se csinálják, nem is érdekli őket a dolog)
Szerintem próbálj meg pozitívan állni hozzá, ne gondold azt hogy 2 hét után már minden jó lesz. Tedd oda magad, legyél precíz a torna során és otthon is legyél szorgalmas. Meg lesz a gyümölcse a belefektetett munkának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!