Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Akik féltek a koronavírustól,...

Akik féltek a koronavírustól, miért féltek?

Figyelt kérdés

Hiszen az eu honlapján található statisztika alapján 4 éve idén először a legalacsonyabb a halálozás ebben az időszakban.

Családon belüli erőszakban idén már majdnem kétszer annyian meghaltak mint koronavírusban. Sőt, sima influenzában is.

Semmi nem indokolja a kijárási korlátozást.

Akik mégis félnek, ők pontosan mitől félnek? Miért látok embereket az állukon, vagy a homlokukon hordani védőmaszkot? A gumikesztyűn meg nem tapad meg, vagy mi, hogy mindent azzal kell megfogni? Arról lepereg? Minek kell a délutáni 25 fokban 2 kabátot felvenni, nehogy "fertőzött levegőhöz érjen a bőröd"?

Ezeket nem találjátok túlzásnak? Ki az aki elgondolkozott már azon, hogy miért fél ettől, vagy mitől fél?

2020. ápr. 17. 20:08
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 A kérdező kommentje:
az 54-es válaszomat elírtam... Tehát elkapod a hiv-et de belehalsz tök másba, például agyvérzésbe és belekerülsz a tv-be hogy tovább szedi az áldozatait a HIV. Így értettem.
2020. ápr. 18. 20:59
 62/68 anonim ***** válasza:

A mostani adatok

1600/800 kórházi ápolt.

Mivel giganagy nálunk a halálozási arány, és kevés a tesztelés...

16000/800 a kórházi ápolt kb. 5%

Kb 60-an voltak lélegeztetőn és még páran intenízen, ezt Cili is mondta. Kb 80 intenzíves kritikusn

16000/800/80

Influenzánál ez:

1600000/80000/8000

Telhesen kizárt hogy 80000 ezer influenzás kerül kórházba évente. Ennyi ágy nincs is, és nem is volt. Ráadásul akit bedönt azt 2-7 hétig benttartja. Ezért is sokkal megterhelőbb sajnos mint az influenza.

Még ha 5-10000 embert is visz el az évi 2500 helyett, akkor is szarrá dönti az EÜt.

2020. ápr. 18. 20:59
 63/68 anonim ***** válasza:
*Mármint influenzánál ez ennyi lenne.
2020. ápr. 18. 21:00
 64/68 anonim ***** válasza:
100%

"Olyat nem tudsz mutatni amiben az egész év benne van, mert akkor kiderül, hogy tévedsz és csak a pánikot kelted te is ész nélkül."

Hát figyelj, te lehet valamiféle időutazó vagy, de az én idősíkomban 2020 még nem ért véget. Így 2020-ból nem tudok neked egész éves adatot mondani :DDD Annak meg mi értelme, hogy a mostani évet, ami véget sem ért, egy teljes korábbi évvel akarod összehasonlítani? Trollkodsz, vagy nem jártad ki a középsulit?

"Ne csak vagdalkózz már, én bebizonyítottam az állításom"

Semmit nem bizonyítottál be. Még mindig nem igazoltad nekem, hogy olyanok is belekerülnek a statisztikába, akik másba halnak bele. De tegyük fel, hogy igazad van! Ha igazad van, akkor bizony az influenza számai is sokkal alacsonyabbak, mert ott is biztosan van olyan, akit az alapbetegsége visz el, de közben influenzás.

2020. ápr. 18. 21:18
 65/68 anonim ***** válasza:
74%

Szánalmasak ezek a provokatív kérdések. Mindig akarnak, akik úgy gondolják, nem kell semmit betartani, mert minek. Gondolom, autója is van a kérdezőnek, azzal meg átmegy a piroson, mert oda szeretne érni, ahova megy, és az indexet se teszi ki, mert azt is minek. Szánalmasak az ilyen okoskodók.

Egyébként meg mindenki olyan maszkot vesz fel, és annyi kabátot melegben, amennyit akar. És ha akarok felveszek három gumikesztyűt, és nem érdekel, hogy mit gondolsz rólam. Szánalmas, hogy valaki azon csámcsogjon, hogy minek vesz fel valaki három kabátot. Miért, nem vehet, ha azt akarja?

A családokon belüli erőszak ellen nem tudok mit tenni magánemberként, a koronavírus terjedése ellen tudok tenni. Én megteszem. Ha téged ez zavar, hogy megteszem, az a te bajod. De gondolom, nem tudnál annyit megtenni másokért, annyi áldozatot, hogy maszkot hordj, mert az neked kényelmetlen.

2020. ápr. 18. 22:09
 66/68 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy mit írtok neki, vagy mit linkeltek.

A kérdező eldöntötte, hogy fölöslegesek az intézkedések, a világ összes országa rosszul cselekszik és hiszti az egész.

Nem tudtok változtatni rajta.

2020. ápr. 21. 10:28
 67/68 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Ez a kedvenc kérdésem a témában...

Lyuggatóval kilyukasztott maszk.

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__immunrendszer-ferto..

Meg ott írták alatta, hogy rendszeresen benyúlnak a maszk alá megvakarni az orrot, szájat, arcot. Azt ne mondja nekek senki, hogy az nem alapszintű higiénia és önuralom kérdése.

2020. ápr. 21. 10:46
 68/68 anonim ***** válasza:

Ja, az is egy "jó" kérdés.

A 2020-as évek trendje a vírustagadás. Vagy problématagadás.

Érted...

2020. ápr. 21. 12:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!