Akik féltek a koronavírustól, miért féltek?
Hiszen az eu honlapján található statisztika alapján 4 éve idén először a legalacsonyabb a halálozás ebben az időszakban.
Családon belüli erőszakban idén már majdnem kétszer annyian meghaltak mint koronavírusban. Sőt, sima influenzában is.
Semmi nem indokolja a kijárási korlátozást.
Akik mégis félnek, ők pontosan mitől félnek? Miért látok embereket az állukon, vagy a homlokukon hordani védőmaszkot? A gumikesztyűn meg nem tapad meg, vagy mi, hogy mindent azzal kell megfogni? Arról lepereg? Minek kell a délutáni 25 fokban 2 kabátot felvenni, nehogy "fertőzött levegőhöz érjen a bőröd"?
Ezeket nem találjátok túlzásnak? Ki az aki elgondolkozott már azon, hogy miért fél ettől, vagy mitől fél?
45: Mégegyszer elmondom akkor: csúsztatás és fals képet ad, hogy azt nézed, januártól napjainkig mennyien haltak meg.
Itt vannak az olasz halálozási adatok, március hónapban majdnem kétszer annyi ember halt meg idén, mint egy éve: [link]
"Az influenzáról már linkeltem korábban, nézd meg"
Megnéztem, és? Azon nem változtat, hogy idén többen haltak meg koronavírusban, és a különbség egyre csak nő a korona javára.
"Németországban végső stádiumos daganatos beteget, akiknek a szervezete egyszerűen már felmondta a szolgálatot, de pozitív covid19 tesztet mutató halálesetnél koronavírusban elhunytként regisztráltak. Tüdőgyulladás nélkül"
Ezt sok helyről hallani, csak épp kézzelfogható bizonyíték nincs rá :) a tipikus nímand, jöttment magánorvosok, meg Gődény György hangoztatja ezt, akik bagatellizálni próbálják a helyzetet.
"Te arra számítasz, hogy jön valami jó kis eső és lemossa az utcákat a vírus meg szépen lefolyik a csatornákon?"
Nem? :D Nem is tudom ez honnan jött, a social distancing nem így működik és nem is ez a célja.
Pont az ilyen statisztikák elkerülése miatt írtam a #45 válaszomat. Ezek fals adatok, mert az összes halálozást betudják koronavírus általi halálesetnek. Mondom, tüdőgyulladás nélküli eseteket... Egy olyan vírusban meg ami tüdőgyulladást okoz nem lehet másban elhunyni.
Ez most olyan mintha, hiv-es lennél de meghalnál agyvérzésben és a tv-ben benne lennél, hogy agyvérzéses halál.
Ezért kértem kumulált halált. Mert abban látni, hogy összesen mennyivel halnak meg többen vagy kevesebben. Ebben ez a logika, ha nem érted sajnálom, menj vissza bezárkózni.
#54. Mert becsúszott egyetlen téves halálozási adat, ebből egyenesen következik hogy az összes statisztika, az összes országban rossz?
Gratulálok.😃
Persze logikus, minden statisztikát direkt felfelé kerekítenek a kormányok, hogy nagyobb pánik legyen. Ez baromság.
Vannak alapbetegségek amivel x időt el lehet élni, és a COVID dönti el a libikókát. Akkor azt a vírus számlájára írják. Sok statisztikai hiba van, de átlagosan sok országot összevetve jön ki az 5% hospitalizáció, és a 0.3-0.5% halálozás.
Már csak ez is durva, hogy ekkora a hospitalizációja. Influenzának mikor volt 5%?
Heti 50 ezer influenzás szokott lenni csúcsidőben. Összesen 1.5-3 millió kb. Kizárt hogy kb 100 ezren (!!!) kórházba kerülnének influenzával évente.
#52, Linkelj nekem magyar laborból származó Nature cikket az utóbbi 10-20 évből.
Ne Nature Neuroscience legyen (ott két kollégámnak is van cikke, pont tegnap jött ki)... se Nature Methods.
Amit te küldtél csak január - április intervallumot mutatja. Mint mondtam, késett az influenza szezon. Abban lehet igazad van, hogy idén márciusban többen haltak meg olaszban, de ez semmit sem bizonyít. Náluk télen tetőzik. Olyat nem tudsz mutatni amiben az egész év benne van, mert akkor kiderül, hogy tévedsz és csak a pánikot kelted te is ész nélkül.
Nem tudom hogy regisztrálnak az "összes országban". A halálozás nem nagyobb az "összes országban". Eddig ez a kommented a legüresebb. Ne csak vagdalkózz már, én bebizonyítottam az állításom. Ami nem olyan szubjektív mint, hogy neki a covid19 tette be az utolsót. Nem jelent meg rajta a tünet xD Érted ezt? Valószínűleg nem, mert már vagy harmadjára mondom ezt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!