Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 31 éves vagyok és 14 éves...

31 éves vagyok és 14 éves korom óta dohányzom, mi lehet mára a tüdőmmel?

Figyelt kérdés

Tehát lassan 2 évtizede napi 1 doboz cigaretta elfogy. Olykor több (másfél doboz) néha talán kevesebb..

Nemsokára gyerekem szüleik és arra gondoltam lekell szoknom, egyenlőre nem sikerült.

Lehet h már késő is?! Rákos is lehetek akár? Tudom, elég későn kezd érdekelni..valahogy eddig nem foglalkoztam ezzel, csak néha jutott az eszembe.

Tudo rontgenre hogy lehet eljutni?

2020. ápr. 15. 23:33
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm az összes választ, megy a zöld kész. :) le fogok szokni.
2020. ápr. 16. 07:11
 12/18 anonim ***** válasza:
A leszokás után is még sokáig tele lesz a kátránnyal a tüdőd. Ha várandós leszel úgy, a gyereked ezt a kátrányt is megkapja belőled a vérárammal. Meg a tejedben is benne lesz. MÁR elkéstél, már károsítod őt.
2020. ápr. 16. 08:25
 13/18 anonim ***** válasza:

12, a kérdező vszeg pasi, ha terhes lenne (mert a nemsokára születik már meglévő magzatot feltételez), akkor nem hiszem, hogy most kezdene gondolkodni, hogy vajon káros-e. :D

Persze ettől még lehet a párjàra igaz, amiket írtál, nem tudjuk, mennyire játszik a passzív dohányzás a kérdező mellett. De ez már messzire mutat a kérdéstől.

2020. ápr. 16. 08:37
 14/18 A kérdező kommentje:

12

Férfi vagyok, remélhetőleg nem leszek terhes. :D

2020. ápr. 16. 09:41
 15/18 A kérdező kommentje:

Párom sosem dohányzott.

Vagyis nagyon ritkán, kb 2-3 évente buliban, vaníliás cigi.

Mellette és autóban sem szívom. Szinte sosincs ott amikor rá gyujtok, elég ritka.

De nem csak most, mindig így volt.

2020. ápr. 16. 09:42
 16/18 anonim ***** válasza:

#4-es egyetlen eset kutyagumit se ér!

Ezt hívják orvosi esettanulmánynak. Mivel sok emberen átmehet tünetmentesen ezért vannak ilyenek.

Viszont minden statisztikából, nagy mintás orvosi vizsgálatból az jön ki, hogy a krónikus dohányzás nagyban súlyosbítja a halált és a súlyos szövődményeket.

Egy másik vizsgálat most összefüggésbe hozta az irritált tüdősejtek magasabb receptorszámát is dohányosoknál, pont ahol betör a vírus a sejtbe. Ez is magyarázat lehet a többszörös halálozást és szövődményeket... meg egy sor másik tény: a ciliaris clearence-et szétveri a füst, ami kiszállítja a port és a vírusokat. Illetve a lokális immunrendszer is gátolt.

...de már 1 hét leszokás is segít alap életfunkciók javításában, pl vérnyomás, véroxigén stb... amin a túlélés is múlhat.

2020. ápr. 16. 10:26
 17/18 szamo77db ***** válasza:
Szerintem a tüdőd már tele van kátránnyal!
2020. ápr. 16. 15:55
 18/18 pyetro ***** válasza:
Még nem késő leszokni azonban elképzelhető, hogy 10-15 évvel később akár a leszokás után lesznek érproblémáid, szívbetegséged a tüdőbetegség mellett. Az immunredszered jelentősen gyengébb lesz mint a korodbeli embereké, könnyebben lebetegszel. Egy ismerősöm szintén így élt és nem élte meg a nyugdíjas kort, pontosan napi 1 doboz cigi 20 éven keresztül, mellette kezdetben pia és kemény fizikai munka reggeltől estig. Egyik napról a másikra ment el, úgy, hogy aktívan dolgozott hétfőn, szerdán már a mentő élesztette sikertelenül.
2020. máj. 9. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!