31 éves vagyok és 14 éves korom óta dohányzom, mi lehet mára a tüdőmmel?
Tehát lassan 2 évtizede napi 1 doboz cigaretta elfogy. Olykor több (másfél doboz) néha talán kevesebb..
Nemsokára gyerekem szüleik és arra gondoltam lekell szoknom, egyenlőre nem sikerült.
Lehet h már késő is?! Rákos is lehetek akár? Tudom, elég későn kezd érdekelni..valahogy eddig nem foglalkoztam ezzel, csak néha jutott az eszembe.
Tudo rontgenre hogy lehet eljutni?
12, a kérdező vszeg pasi, ha terhes lenne (mert a nemsokára születik már meglévő magzatot feltételez), akkor nem hiszem, hogy most kezdene gondolkodni, hogy vajon káros-e. :D
Persze ettől még lehet a párjàra igaz, amiket írtál, nem tudjuk, mennyire játszik a passzív dohányzás a kérdező mellett. De ez már messzire mutat a kérdéstől.
12
Férfi vagyok, remélhetőleg nem leszek terhes. :D
Párom sosem dohányzott.
Vagyis nagyon ritkán, kb 2-3 évente buliban, vaníliás cigi.
Mellette és autóban sem szívom. Szinte sosincs ott amikor rá gyujtok, elég ritka.
De nem csak most, mindig így volt.
#4-es egyetlen eset kutyagumit se ér!
Ezt hívják orvosi esettanulmánynak. Mivel sok emberen átmehet tünetmentesen ezért vannak ilyenek.
Viszont minden statisztikából, nagy mintás orvosi vizsgálatból az jön ki, hogy a krónikus dohányzás nagyban súlyosbítja a halált és a súlyos szövődményeket.
Egy másik vizsgálat most összefüggésbe hozta az irritált tüdősejtek magasabb receptorszámát is dohányosoknál, pont ahol betör a vírus a sejtbe. Ez is magyarázat lehet a többszörös halálozást és szövődményeket... meg egy sor másik tény: a ciliaris clearence-et szétveri a füst, ami kiszállítja a port és a vírusokat. Illetve a lokális immunrendszer is gátolt.
...de már 1 hét leszokás is segít alap életfunkciók javításában, pl vérnyomás, véroxigén stb... amin a túlélés is múlhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!