Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 4 éves korom óta beszédhibám...

4 éves korom óta beszédhibám van, dadogok. Lehet ez ellen még valamit tenni?

Figyelt kérdés
Most 17 éves vagyok. Szinte mindennel próbálkoztunk már,de csak átmeneti sikert értünk el a beszédemnél. A dadogásom mértéke folyamatosan változik,egyszer enyhül egyszer pedig súlyosbodik, habár ennél az okára még nem jöttem rá.

2019. dec. 17. 08:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Mit takar pontosan a mindennel próbálkoztunk rész?
2019. dec. 17. 08:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Logopédus ?
2019. dec. 17. 09:37
 3/8 A kérdező kommentje:
Logopédus volt először de az semmit se segített,aztán pszi-sebész ami átmeneti változást hozott,valamint talpmaszázs ami a különböző testrészeken vált ki hatást ám nálam ez se segített
2019. dec. 17. 17:35
 4/8 anonim ***** válasza:
Logopédushoz meddig jártál?
2019. dec. 17. 18:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én a legjobban 10 éves korom után dadogtam. Nálam is szezonja volt.. volt hogy nagyon dadogtam volt olyan nap, hogy alig. Stresszes helyzetekben pedig meginkabb.

ROHADT idegesítő dolog aterzem a problémád. Én ahogy serdültem úgy kezdtem úrrá leni a helyzeten. Elkezdtem úgy venni a levegőt, hogy ne dadogjak.

pl ha a szó h betűvel kezdődik akkor gyakran bedadogtam de rajöttem, hogya a szó kimondása elott megállok veszek egy nagy levegőt akkor dadogás nélkül is megy. A levegő kifújásánál pedig kiejtem az ominózus szót.

Most 25 évesen a beszédhibám abban nyilvánul meg, hogy néha hadarok es ha tényleg nagyon de nagyon nem figyelek oda akkor van hogy be is dadogok de csak nagy ritkán.

Közép iskolaban még gyakran dadogtam egyetemi prezentálásokon mar egyáltalán.

2019. dec. 17. 18:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az is sokat segít, ha dallamosan beszélsz. Mintha énekelnél. Ismered Galla Miklóst? Na, mint ő.
2019. dec. 17. 18:43
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat! Igen ha dallamosan beszélek vagy énekelek akkor egyeltalán nem jelentkezik a beszédhiba
2019. dec. 17. 22:12
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy egyre idősebb leszel egyre inkább lesznek más gondjaid, ezek miatt pedig nem fog mindig eszedbe jutni a dadogás, csak szimplán mondd el amit elszeretnél, figyelj a légzésedre és énekelj, szavalj, olvass sokat, olvass tükörrel szemben és képzeld azt hogy egy barátodnak olvasod fel, nézz a szemébe néha ami ugye a te szemed lesz, kicsit fura lesz de hatékony és ez egy hosszú folyamat, minél érettebb leszel annál jobb lesz ha teszel érte és soha ne hasonlítsd magad máshoz, ha pedig dadogtál akkor ne rágódj rajta ne ostorozd magad utána hogy de gáz volt, majd a következő hasonló szituációban jobb lesz. Talán a legfontosabb hogy ne görcsölj rá semmire se testileg se lelkileg. Ha van bármi kérdésed írj privátba ;) Üdv.: 20 éves dadogó
2019. dec. 17. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!