31 éves vagyok és 14 éves korom óta dohányzom, mi lehet mára a tüdőmmel?
Tehát lassan 2 évtizede napi 1 doboz cigaretta elfogy. Olykor több (másfél doboz) néha talán kevesebb..
Nemsokára gyerekem szüleik és arra gondoltam lekell szoknom, egyenlőre nem sikerült.
Lehet h már késő is?! Rákos is lehetek akár? Tudom, elég későn kezd érdekelni..valahogy eddig nem foglalkoztam ezzel, csak néha jutott az eszembe.
Tudo rontgenre hogy lehet eljutni?
Most még nem feltétlen vagy rákos, de lehetsz.
Apósom volt így, fiatalon 10+ évig szívta, gyerekei születésével lerakta. Sose volt baja, orvoshoz se jàrt, majd egyszercsak egy nem múló köhögős húzzáorvoshozapjuk lebetegedésről kibukott, hogy tüdőrák. Hónapok alatt burjánzott el nagyon csúnyán, úgy, hogy azt hitték, javul a kezelésekre, majd kvázi hirtelen, hetek alatt elvitte.
Pont nyugdíjba ment volna, már nem érte meg, hogy élvezze.
Nem mondom, hogy törvényszerűen ez a sorsod, de az esélyed nagyobb rá, mint egy nemdohányzónak. Letenni viszont sose késő.
A múlttal már ne törődj, a DNS károsodást nem lehet kijavítani aggódással.
Foglalkozzunk a tüdőd jövőjével:
Bármikor megéri leszokni, már egy nappal később is egészségesebb a tüdőd!
Ami nagyon fontos a COVID miatt veszélyben vagy, emiatt kéne azonnal leszoknod, hogy ne a kórházban kelljen, mert az horror lesz.
2 családtagom is tüdőrákban halt meg masszív dohányos volt mindkettő, nagyon fiatalon kezdték ők is, halálukig (70felett) szívtak.
Viszont nem túl rég bizonyították, hogy a tüdő is tud regenrálódni. Nyilván nem lesz már az igazi de sokat javulhat és kisebb lesz az esély a szövődményekre, mintha dohanyoznál tovább.
Én nem egy emberről tudok akik 95-éves koruk után haltak meg, úgy hogy nem 1-2 évet bagóztak, illetve ismertem nem 1-2 embert akik tüdőrákban haltak meg pedig semmit se szívtak, se poros levegőt,se füstöt...
Ezenfelül itt vagyok én gyakorlatilag a tüdőm tele porral, (munka közben szedtem össze) gyakorlatilag egy évben 1 hónap tüdőgyulladásom kb összesen van,se rák se semmi, pedig tizenéve ez megy...
Megjegyezném ami por a nagy szemcsés pormaszkon keresztül bejut,na az a büdös életben nem jön ki többet, és fel sem szívódik, nem is regenerálódik, csak van és irritál, na ez sokkal rosszabb mint a bagó, és mégis élek...
2# akkor vegulis mégis a tüdő volt ott is a baj, a beteg.
Egyébként tudom, hogy sok más bajt is okozhat (storke, érszűkület stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!