Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Májusra lecsenghet a koronavirus?

Májusra lecsenghet a koronavirus?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 15. 11:39
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Itt Magyarországon
2020. ápr. 15. 11:40
 2/17 anonim ***** válasza:
2 hét múlva? Szerinted?
2020. ápr. 15. 11:42
 3/17 A kérdező kommentje:
*május közepe vagy vége felé
2020. ápr. 15. 11:43
 4/17 anonim ***** válasza:
60%
Mit nevezel lecsengésnek? Tetőzés utáni állapot?
2020. ápr. 15. 11:46
 5/17 A kérdező kommentje:
Hát amikor már minden a régi. Az iskolák, boltok kinyitnak
2020. ápr. 15. 11:47
 6/17 anonim ***** válasza:
53%
Sose lesz minden a régi. Tönkre vágták most az országot... na kik ?
2020. ápr. 15. 11:56
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Az iskolák ebben a tanévben már biztos nem nyitnak ki. Az a legnagyobb kockázat, gondolj bele, a legtöbb iskolában több száz, de van ahol több ezer gyerek van egy épületben, abból 25-35-en egy kicsi osztályterembe zsúfolva. Ha május közepét vesszük, akkor is csak 1 hónap lenne már hátra a tanévből, ilyen kevés időre nem fognak kockáztatni. Pont jól jön ki, hogy utána nyári szünet, és szeptemberben fognak kinyitni.

Viszont május végére szerintem lesz valamilyen enyhítés a korlátozásokban, pl. kinyithatnak olyan üzletek, amik most zárva vannak, vagy nem csak 3-ig lehetnek nyitva.

Szerintem az egészségügyben is muszáj lesz újra elindítani néhány szakrendelést, vagy legalább a fogorvosok tömhetnek majd újra fogat, mert a mostani helyzet nem sokáig lesz tartható...

Talán az éttermek is kinyithatnak, de azok szerintem csak korlátozásokkal, pl. kevesebb asztallal, azokat egymástól távolabb téve.

Azt nem tudom, hogy a kijárási korlátozásokon enyhítenek-e, de az biztos, hogy egyre kevesebben bírják majd a szeretteik nélkül, be fognak indulni a rokonlátogatások.

Májusban még bőven lesznek fertőzöttek, de muszáj lesz lazítani - egyrészt, hogy ne omoljon be teljesen a gazdaság, kevesebb ember menjen teljesen tönkre anyagilag, másrészt mert az ember úgy működik, hogy nem tűri a bezártságot, nehezen bír ki hosszú hónapokat a barátai/szerettei nélkül egy olyan vírus miatt, amely a lakosságnak csak kis hányadát érinti komolyabban. Hiába tudja mindenki, hogy bárki elkaphatja és bárki belehalhat, bizonyos kockázatok mindig is voltak az életben. Autóbalesetben is meg lehet halni bármikor, mégis beülünk az autóba, és nem csak akkor, ha létfontosságú. Sok más betegséget el lehet kapni, bele lehet halni, mégis élünk társasági életet. Minden dohányos tudja, hogy a dohányzás súlyos egészségkárosodást okozhat, mégis dohányoznak. Mindenki tudja, hogy az egészségtelen ételek milyen betegségeket okozhatnak, mégis eszik azokat.

Egyszóval, szerintem addigra a társadalmi fegyelem, a "maradjotthon" is lecseng majd, az emberek úgy lesznek vele, hogy ez így nem élet, inkább kockáztatnak.

2020. ápr. 15. 12:01
 8/17 anonim ***** válasza:
Remélem.
2020. ápr. 15. 12:15
 9/17 anonim ***** válasza:
0%
Vagy végre rájönnek, hogy ez az egész dolog nem rosszabb egy influenzánál. Vicc ami itt folyik.
2020. ápr. 15. 12:49
 10/17 anonim ***** válasza:
68%

#7 Azért egy autóba nem úgy ülsz bele reggelente, hogy dobsz egy kockával, és ha 6-os akkor meghalsz aznap.

Sajnos ez ilyen ha idős vagy. Illetve idősekkel vagy kapcsolatban.

2020. ápr. 15. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!