Brutálisan félek a hányástól. Mit lehet ez ellen tenni?
Nekem is volt ilyen. Kiskoromban volt egy rossz élményem, miközben az egyik plüssállatomat tartottam a kezemben. Egy róka figura volt. Valamiért az agyam összekapcsolta a hányást, hányingert a plüssfigura sárgás színével, és bármikor, amikor megláttam azt a színt, elkapott a hányinger. De sosem hánytam. Aztán elegem lett az évekig tartó abnormális rettegésből. "Megerőszakoltam" a gondolataimat. Mi van, ha hányok? Akkor hányok. Na és? A testem erős, túl lesz rajta.
Sosem hánytam azóta...hihetetlen erő rejlik az elmében.
Én is hasonlóan voltam, csak nálam nem refluxszal kezdődött, hanem egy gyomorrontással 10-11 éves koromban. Sokáig én is rettegtem, nem ettem meg semmit, amin előtte nem néztem meg a lejárati dátumot, ha mégis, akkor utána paráztam, hogy hányni fogok tőle, féltem a hányással járó betegségektől stb. Éjszaka volt a legrosszabb, amikor nem tudtam egyből elaludni, és csak ilyeneken járt az eszem. Aztán végül évekkel később egy buliban túl sokat ittam, és több órányi kínlódás után végül kidobtam a taccsot, és rájöttem, hogy nincs ebben semmi igazán félnivaló.
Mivel viszont nálad nem igazán segített, hogy a vírusos betegséged alatt hánytál, érdemes lenne megpróbálnod profi segítséget kérni. Tudom, hogy mennyire rossz rettegni ettől. Talán segíthet, hogy ha annyira rosszul vagy, mint a vírusos betegség során, akkor inkább próbálj meg minél előbb túl lenni rajta, bármennyire is félsz tőle, mert a folyamatos rosszullét emléke csak még félelmetesebbé teszi utólag az egészet, és csak erősíti a rettegésed.
Pedig a hányás tök jó dolog. Csak rá kell érezni hogyan hánytasd meg magadat ha jön a hányinger.
Lenyúlásnak hívják, ujjaddal a garatoda ingerled és egyből kijön aminek ki kell.
Nekem a világ legrosszabb érzése a hányinger, még a fájdalomnál is rosszabb. Szilánkos csuklótörést és fogfájást is elviselten... de a hányingert nem. Régebben nem vetettem meg a piét és a bulikat, szóval gyakran volt rókamóka a WCben. Meg másnap is, sárga epehányással.
Iszonyú jó érzés mrgkönnyebbülni, és érezni a hányinger végét. Mintha az élet térne vissza az emerbe az émelygő rosszullét után.
Gyakorolni kell és szembenézni a fóbiával. 2 órás hányinger? Inkább akasztanám fel magamat... pedig csak ki kell tenni lenyúlással.
#6-os megelőzőtt :) tökéletesen egyetértek. Ez az egyetlen megoldás.
Amúgy én egyszer az infektológiára is bekerültem, mert 12 órán keresztül megállás nélkül hánytam. Pár korty víz és 10-20 percenként WC fölött gubbasztottam és lenyúltam, megkönnyebbültem egy időre. Aztán újra és újra, végül bekötöttek egy Rindexet intravénásan. Mint a heroin úgy hatott, egyből elmúlt a hányingerem.
Na azon a pár napon megedződtem és azóta nem félek a hányástól és a lenyúlástól. A hányinger és a szenvedés, verejtékezés, émelygés sokkal undorítóbb amikor már magától lesz annyira rossz hogy rókázol kontrollálhatatlanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!