Mivel fertőtlenítitek koronavírus ellen a megvásárolt élemiszerek csomagolását mielőtt a hűtőbe rakjátok őket?
Nem csak az élelmiszerek csomagolását, hanem minden vásárolt holmit fertőtlenítek, a liszt és cukrot kivéve.
Ami mosható, azt csap alatt mosogatószerrel dörzsike szivaccsal átmosom. Azt mondják, hogy a vírus lipid burkát leoldják a zsíroldószerek, szappanok, ezért gondolom megfelelő a hagyományos zsíroldó mosogatószer. Ami csap alatt nem mosható, azt Dettollal vagy hígított Sanitollal törlöm át. Negyed óra után letörlöm róla, nehogy vegyszer kerüljön a csomagolásról a kajába. Természetesen a mosogatószert se hagyom a csomagoláson, hanem teljesen leöblítem. Amíg vettük a kenyeret, a héját levágtam és nem ettük meg. Most már a kenyeret én sütöm.
De a vásárolt A4-es fénymásolópapír küldő csomagolását is áttörlöm Dettollal, sőt, a bevásárló szatyrokat is fertőtlenítem. Műanyag szatyrokat kimosom kívül-belül folyékony szappannal, a textil szatyrok mennek a mosásba.
mindent úgysem tudsz 100% fertőtleníteni
meg ez már kicsit átestél a ló túloldalára
persze nem szabad elbagatelizálni komolyan kell venni de mikor pl látok embereket szájmaszkban de kesztyű nélkül akkor elgondolkodom, hogy ennek mi értelme van? hamis biztonságérzet szerintem a kesztyűnek több értelme van mint a maszknak főleg,hogy a házilag otthon készített nem ér semmit sem.
meg igazából a maszkkal nem magadat hanem a többieket véded és ha már a többieket véded miért nem véded magadat is kesztyűvel?
szóval ez érdekes, amit nem szabad az archoz nyúlkálni főleg bevásárlás után a legjobb ha van virucidos kézfertőtlenítő és bevásárlás után jó alaposan lefertőtleníteni a kezet esetleg otthon olyan fertőtlenítőszerres ronggyal áttörölni a termékeket amibe szintén van virucid mivel a virucid 15percen belül kinyírja a vírust. de most azért valljuk be mire hazaérsz és otthon lefertőtleníted közben már az otthonodban is szétszortad a virust ha tényleg hazavitted.
most akkor minden vásárlásnál az egész lakást teljesen fertőtleníteni fogod?
Domestosos vízzel. Amit nem lehet, azt kesztyűben át teszem tiszta nejlonba.
Én úgy vagyok vele, hogy jobb az óvatosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!