Csak engem idegesítenek ezek az emberek?
Majd a következő, vagy a második hullám nem ilyen lesz.
Amikor minden családból meghalt egy-egy 60 év feletti, akkor már enyhülni fog ez a kedv.
Olasz, spanyol, francia már kezd felébredni lassan, hogy ez nem egy menő zombis sorozat epizódja... hanem egy ránkömlött szar, ami nem csak az időseket veszélyezteti, hanem a teljes civilizációt. Fel kéne fogni, hogy a jóléti társadalomnak ezennel vége. Lehet olyan nélkülözés lesz mintba II VH után.
Mindenki a sajat eleteert felelos? Az mar regen rossz. Foloslegesen utazni, emberekkel erintkezesbe lepni? Masok eletet, egeszseget veszelyteztetni nem maganugy.
Es tele lenne minden a turazokkal? Nincs olyan, hogy csak en. Tomegkozlekedest foloslegesen terheli most, mikor az a jo, ha alig van valaki, aki pl az idos anyjanak visz etelt.
Autoval menni foloslegesen? Benzinkut, es ha lerobban a kocsi?
Mas orszagokban nem veletlenul tilos mar.
Mi nemrég voltunk kirándulni, és a héten megyünk is.
Kicsit gondolkodni kellene. Együtt vagyunk a családdal egy házban. Ez a család beül a kocsiba, elmegy kicsit arrébb az erdőbe, kiszáll, sétál pár órát, egy fia lélekkel nem találkozik, majd visszaül a kocsiba, hazamegy. Nem találkozunk senkivel, nem beszélünk senkivel, csak egymással, mint otthon is. Miért is fáj ez neked? Miért lesz bárkinek is rosszabb? Miért leszel Te ettől vírusos?
#13 Lehet te így értelmezed, de 10-ből 8 meg nem. Lásd rengeteg itteni tapasztalatot és beszámolót.
Eleve amikor megindulnak a tömegek kocsival mondjuk a nyaralóhelyekre "szabadidős tevékenység" címszó alatt, akkor az nem marad következmények nélkül.
Ezért lettek dugig a kirándulóhelyek, az üdülőfalvak és még sorolhatnám. A tűzrakó bulizó tinikről nem is beszélve. Szerinted van agyuk azoknak felelősen gondolkozni? Jólétben, Facebookon, meg Xboxon nőttek fel.
Ezek nyilvánvalóan szítják majd a járványt, ami végső esetben ezrek és tízezrek megfertőződését fogja jelenteni statisztikaialag.
Aminek folyománya az lesz hogy kivezénylik a katonaságot, és akkor majd tényleg bachatjuk, mert blokkal kell igazolni ha lemész egy kifliért. És megbüntetnek majd ha kimész
Románoknál milliárd feletti a bírság, ők nem szaroznak.
Társadalomként kéne gondolkozni, nem egyénként, a fenébe is.
Az nem normális, ha hosszabb ideig bent rohad valaki a lakásban. Én eljárok néha biciklizni. Tudom, hogy kell viselkedni. Nem pont akkor fogok megfertőződni.
Egyébként is a vírus csak egy felemelkedési tünet. Akinek a lelke már nem bírja a földi élet terheit, az a félelembe fog meghalni. Egy dolog a vírus, de ez ennél összetettebb.
Szomorú, de ez van.
Nyilván nem az a gond hogyha kimész a csaladtagjaiddal egy néptelen erdőbe, hanem úgy általánosságban a parasztnak megáll a fantáziája a margitszigetnél és normafánál, így oda tömegek rajzanak ki.
Tegnap a párom vásárlás után tett egy margit híd árpád híd kört, és mondta, hogy rengeteg ember indult meg a szigetre, azonos nemű baráti párok, akik nyilván nem egy háztartásban élnek, és amugy is ugy összetömörültek az emberek, hogy sehol nem volt meg a 2 méter távolság.
Én se jókedvemből ülök itthon a gyerekkel, szóval nem hiszem el, hogy az az unalmas sziget/normafa mitől lett hirtelen olyan érdekes egy világjárvány középen, hogy mindenképpen ki kell rajzani oda.
És akkor emiatt lesz teljes kijárási tilalom, de még örüljünk ha ennyivel megússzuk, és nem fertőznek le minket ezek az emberek.
Ja és persze arról ne is beszéljünk hogy itt a telepen a kisbolt előtt ugyanúgy megy az üldögélés és piálás reggeltől estig, mint eddig bármikor :D
#18, Kínában igen.
Itthon úgy látszik nem. Úgyhogy ez a vírus porig rombolja Európát.
A vállakozásodnak bukta, a megtakarításod lenullázódik, és örülhetsz ha nem törnek be hozzád a hordák és erőszakolják meg az asszonyt, neked meg tördelik csontosra viperával az arcodat.
...
Ezt így nem lehet megállítani :(
Ti miről beszéltek? Fosztogatás, évszázadok óta nem látott vész, jóléti társadalom vége, több százezer halott naponta? Kissé túldramatizáljátok a dolgot.
A fehérvári helyzetről csak az tud ilyen pontos leírást adni, aki maga is ott volt. A kedvenc facebook postom, mikor valaki kirakott egy képet a piacról, hogy mennyien vannak. És ő hogy csinált róla képet? :) Egyébként sem alkotok fórumok és facebook postok alapján képet a társadalomról. Én alapvetően fegyelmet láttam, amerre jártam, Székesfehérváron is. De ha így is volt, az nem a rendelet alternatív értelmezése, hanem annak megszegése. A rendőrség dolga, hogy hazaküldje a piknikelő bandákat. Egyébként nyilvánvaló, hogy mint minden szabályt, ezt is megszegi a társadalom egy része, de nem tömeges a jelenség.
Egyébként én tudatosan olyan helyre megyek most, ami nem népszerű. Mi Fehérvárról is kimegyünk a Vértesbe, Bakonyba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!