Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Egészséges ember viseljen...

Egészséges ember viseljen maszkot? Bőv. Lent (WHO és MOK ellentét)

Figyelt kérdés
A Magyar Orvosi Kamara szerint igen, mivel az, aki egészségesnek érzi magát is fertőzhet, mivel a vírusnak van egy 14 napos lappangási ideje. A vírus önmagában a levegőben nem terjed, viszont nyálhoz, váladékhoz kapcsolódva, igen ezért pl. egy tüsszentés ami 2 m távolságba is elérhet fertőzhet. Értem és egyet is értek vele. WHO ajánlása szerint egészséges ember NE viseljen maszkot. Úgy gondolom a WHO azért ajánlja ezt, mert annyira hiány van a maszkokból, hogy ezzel akarják megakadályozni, hogy felvásárolják őket az egészséges emberek, a betegeknek és az egészségügynek, ahol valóban szükség van rá, oda nem jutna. Mi más okuk lenne arra buzdítani, hogy az egészséges ne viselje? Ha lenne annyi maszk biztos, hogy azt mondanák mindenki viselje.

2020. márc. 29. 11:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%
Nem.
2020. márc. 29. 11:58
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

A WHO igazat mond. Maszkhiány miatt terjesztették el ezt, de nyilván hazugság... Kínában is kötelező volt és 99% hordva megszünteti a cseppfertőzést

...

Amúgy nem hazudtak, csak máshogy kell értelmezni. Csak az beteg hordja a maszkot, viszont 10x annyi lappangó fertőzött van. Tehát bárki lehet beteg, akinek hordania kéne csak nem tudja magáról és átadja 100 embernek.

Na ezért kéne hordani... akáe egy használt maszkot is.

A közösséget védi.

2020. márc. 29. 12:00
 3/18 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom, hogy ez nem jó hozzáállás.Lehetne arra buzdítani, hogy varrjanak maszkot, vagy többször használatos mosható maszkot vegyenek. Akkor az egyszer használatos megmaradna az egészségügynek. Értem, hogy mérlegelni kell kinek van rá jobban szüksége, de vannak alternatív megoldások is, mint pl a mosható maszk.
2020. márc. 29. 12:04
 4/18 anonim ***** válasza:
0%

Azért biztatnak erre, mert hamis biztonságérzetet ad, az emberek 90%a viselni sem tudja (kilóg az orra, piszkálja, nem húzza le az állára, levételkor rossz helyen fogja meg, nem szoros az orránál), a masszívabb maszkok sebeket csinálhatnak, ami megint nyílt út kórokozóknak a szervezet felé.

A másik ok, hogy ha elhasználjuk a maszkokat, akkor azoknak nem lesz, akinek szüksége van rá: az egészségügyi dolgozók és kereskedelmi dolgozók. És gondolom, nem szeretnéd, hogy ne legyél ellátva, mert nincs beteghordó, mentős, orvos, nővér vagy ne legyen mit enned, mert nincs nyitva bolt.

Ha otthon maradsz a fenekeden, megtartod a kellő távolságot, amikor el kell menned otthonról, akkor kicsi az esélye, hogy elkapd, sőt, az is lehet, hogy már rég túlvagy rajta.

Én még azt is el tudom képzelni, hogy a korábbi variánsok valamelyikét elkapók (nátha), már rendelkeznek bizonyos védettséggel

2020. márc. 29. 12:05
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Ártani (talán) nem árthat. A semminél biztosan hatásosabb. Mondom ezt én, aki - egyelőre - nem hord maszkot...
2020. márc. 29. 12:05
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Városunk polgármestere rengeteg maszkot rendelt a lakosság számára, már elkezdték kiosztani, ha csak a bizonyítottan betegeknek kellene hordani felesleges lett volna.
2020. márc. 29. 12:06
 7/18 A kérdező kommentje:
Igazad van, nem azt mondom, hogy maszkban mindenki menjen gyorsan világgá, mert az biztonságos. Mindenki maradjon otthon én is ezt támogatom. De ha el kell menni, akkor is, ha nem teljesen véd, vegyen fel maszkot. Édesanyám bolti eladó, ő nem maradhat otthon, nem szeretném, ha valaki megfertőzné, azért mert már hordozza a vírust és WHO miatt nem vesz fel, pedig mondjuk van neki otthon mosható maszk, és tudja, hogy kell viselni és fertőtleníteni, mosni. Ergo ő nem az egészségügy elől használja el a maszkot. Továbbá itt a sebészi maszkokról beszélünk, illetve az ennek a mintájára varrható maszkról, legalábbis én. FFP2,3 maszk valóban nem szükséges hétköznapi embereknek. De a WHO az ajánlásban nem tesz különbséget sebészi és FFP 2,3 között.
2020. márc. 29. 12:10
 8/18 A kérdező kommentje:
Illetve a beteghordónak és egészségügyi dolgozónak nem nyomorult sebészi maszkban kellene dolgozni, hanem FFP3 maszkban, aminek a felvásárlását viszont korlátozni kellene, hogy az egészségügyön kívül más ne tudjon hozzáférni bizonyos mennyiségnél többhöz.
2020. márc. 29. 12:13
 9/18 anonim ***** válasza:
14%
A WHO ajánlásban világosan benne van, hogy azoknak javasolja a maszk viselését, akik köhögnek, fontosabbnak tartják a 1,5-2 méteres távolság betartását. Az átlagos maszkok csak csekély védelmet nyújtanak a fertőzés ellen. Ennél is fontosabb a gyakori kézmosás, fertőtlenítés.
 10/18 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem összetett ügy.

Aki egészséges, annak tényleg nem kell. De honnan tudom, hogy nem lappang épp bennem? Ezért kéne szerintem mindenkinek hordania!

De a maszk hiánycikk. Tényleg jó lenne, ha nem az egészségügyi dolgozók elől vennénk el, akiknek tényleg nagyon kell. Sok.

Azt nem értem, miért nem mondják, hogy tekerjenek sálat/kendőt az arcuk elé. Ugyanúgy mosható, mindenkinek van otthon, nem kell pénzt költeni rá, nem kell varrni és ugyanannyit érnek, mint ezek az anyag maszkok, amit lelkes emberek varrogatnak.

Szóval tegyen mindenki a szája elé valamit. Nem szűr, de a nyálcseppeket felfogja.

1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!