Egészséges ember viseljen maszkot? Bőv. Lent (WHO és MOK ellentét)
A WHO igazat mond. Maszkhiány miatt terjesztették el ezt, de nyilván hazugság... Kínában is kötelező volt és 99% hordva megszünteti a cseppfertőzést
...
Amúgy nem hazudtak, csak máshogy kell értelmezni. Csak az beteg hordja a maszkot, viszont 10x annyi lappangó fertőzött van. Tehát bárki lehet beteg, akinek hordania kéne csak nem tudja magáról és átadja 100 embernek.
Na ezért kéne hordani... akáe egy használt maszkot is.
A közösséget védi.
Azért biztatnak erre, mert hamis biztonságérzetet ad, az emberek 90%a viselni sem tudja (kilóg az orra, piszkálja, nem húzza le az állára, levételkor rossz helyen fogja meg, nem szoros az orránál), a masszívabb maszkok sebeket csinálhatnak, ami megint nyílt út kórokozóknak a szervezet felé.
A másik ok, hogy ha elhasználjuk a maszkokat, akkor azoknak nem lesz, akinek szüksége van rá: az egészségügyi dolgozók és kereskedelmi dolgozók. És gondolom, nem szeretnéd, hogy ne legyél ellátva, mert nincs beteghordó, mentős, orvos, nővér vagy ne legyen mit enned, mert nincs nyitva bolt.
Ha otthon maradsz a fenekeden, megtartod a kellő távolságot, amikor el kell menned otthonról, akkor kicsi az esélye, hogy elkapd, sőt, az is lehet, hogy már rég túlvagy rajta.
Én még azt is el tudom képzelni, hogy a korábbi variánsok valamelyikét elkapók (nátha), már rendelkeznek bizonyos védettséggel
Szerintem összetett ügy.
Aki egészséges, annak tényleg nem kell. De honnan tudom, hogy nem lappang épp bennem? Ezért kéne szerintem mindenkinek hordania!
De a maszk hiánycikk. Tényleg jó lenne, ha nem az egészségügyi dolgozók elől vennénk el, akiknek tényleg nagyon kell. Sok.
Azt nem értem, miért nem mondják, hogy tekerjenek sálat/kendőt az arcuk elé. Ugyanúgy mosható, mindenkinek van otthon, nem kell pénzt költeni rá, nem kell varrni és ugyanannyit érnek, mint ezek az anyag maszkok, amit lelkes emberek varrogatnak.
Szóval tegyen mindenki a szája elé valamit. Nem szűr, de a nyálcseppeket felfogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!