Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Egy zárt rendszerű lélegeztető...

Roadkill kérdése:

Egy zárt rendszerű lélegeztetővel ellátott teljesen zárt vegy védelmi ruha védene a mostani vírus ellen?

Figyelt kérdés
Sziasztok,tudom iszonyat hülye kérdés de egy barátom nem akarja elhinni hogy egy olyasmi ruha amit leírtam védene e a vírustól.Elnézést tudom most káosz van itt a vírus miatt és igen elismerem ez egy elég buta kérdés de csak fel tettem mert érdekel :) Még mielőtt valaki megijedne hogy 15 éves vagyok nem hanem rosszabb 21 és tényleg sajnálom hogy ilyen hülye kérdést tettem fel.További szép estét

2020. márc. 19. 19:21
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Nem levegőben terjed hanem csépfertőzéssel, tehát teljesen zárt sem kell lennie, csak a nyálka hártyák legyen védettek amin keresztül bejuthat. Száj, szem, orr.

Tehát ha nem piszkálja az arcát, és nem köhögik képen, akkor egy sima festők által használt maszk is elég lehet.

2020. márc. 19. 19:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Hogy én mekkora buta vagyok,komolyan :) Hát persze cseppfertőzésel támad,nagyon szépen köszönöm a válaszodat.Na ha én ezt előtt tudtam volna,akkor ez a kérdés létre se jön :) Na akkor meg is van az érvelésem :) Na és egy sima mezei gázálarc is védene?
2020. márc. 19. 19:29
 3/6 anonim ***** válasza:
78%

#1 Ez totális tévedés sajnos.

A cseppfertőzés angolul "airborne" vírus!

Avagy pont hogy köhögéskor, tüsszentéskor és sima tünetmentes kilégzéskor/beszédkor is cseppek távoznak a légzőrendszeredből, amik egyre kisebb és kisebb submicron cseppekké, aerosolokká bomlanak. Ezek akár 1-2 óráig is lebeghetnek zsúfolt helyen pl a metrón, munkahelyen stb.

Ezért NEM elegendő a festőmaszk, ami FFP1-es. Ide 0.3 mikron alatti szűrés ajánlott civileknek, ambuláns ellátásra. Avagy FFP2/N95

Kórházi munkára viszont már sokkal komolyabb FFP3 maszk kell 99% szűréssel, 0.02 mikronos részecskékre. vagy P3 gázálarc.

Biosafety level 2 szinttől, már jók, laborban ezt hívjuk úgy hogy dolgozni tudsz már egy fokkal problémásabb génmódosító vírusokkal, pl vészettséggel. Pathogén vírusoknál mint a COV kutatás, ott már BSL3 felszerelés kell amit a kérdésben említettél túlnyomásos respirátor. Teljesen zárt ufóruha (BSL4-en is ez van a leghalálosabb levegőben terjedő vírusokkal)

...

Emellett nyilván a kezed tiszta köpet és takony, amivel megfogsz mindent és a felületek vírusosak lesznek.

Ezért ajánlott védőszemüveg is. Civileknek még nem muszáj, de betegekkel dolgozóknak már kell.

2020. márc. 19. 19:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Gázálarcoknál az ajánlások szerint egy P3 részecskeszűrő filter kell... felesleges a szénszűrős gázbetét.

Illetve nem is ajánlják feltétlenül a gázszűrrőket önmagában(ABEK) mert kellene rátenni partikulaszűrő is.

Pl ilyen jelölésű filter: ABEKP3 vagy P3R (reuse) filteres a jó.

2020. márc. 19. 19:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm szépen a válaszokat na most nagyon sokat megtudtam :)
2020. márc. 19. 20:06
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Csak van egy kis bibi a használatával.

A probléma az, hogy akármilyen szuper védőruhát veszel fel, házilag nem tudod megoldani, hogy amikor leveszed akkor ne fertőződjél meg ha esetleg vírusos.

Még a védőruhában kellene átmenned egy fertőtlenítő zsilipen mielőtt levennéd.

2020. márc. 19. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!