Ti nektek is nyomasztó ez a koronavírus?
Alapvetően nem. Inkább a felelőtlen emberek és a pánikvásárlók hozzáállása az ami nyomasztó.
Ha nem értik meg miért kell otthon maradni, akkor tényleg soha nem fog eltűnni a vírus és sok idős illetve alapvetően súlyos beteg ember fog meghalni. Már látjuk, hogy mekkora károkat okoz a gazdaságban és az egészségügyben, de ez se elég az embereknek.
engem is nyomaszt, főleg az, hogy most pont mi a fiatalabb generáció vagyunk észnél és pont a veszélyeztett generáció az aki kinn áll a tömegben és vásárol.
Könyörgöm miért?
Nem értik....
nem csak önmagukra , a családtagjaikra , hanem így senkire nincsenek tekintettel.
Emberek a munkájukat, fizetésüket vesztették el ki tudja mennyi időre kilátástalan helyzetbe kerültek, és mindezt miért?
azért , hogy az idős generációt védjük vele...és ők mit csinálnak?
kimászkálnak.
bennem is vegyesek az érzések, én is feltettem magamnak ezt a kérdést, hogy mi van ha ennek soha sem lesz vége..már én sem dolgozom, itthon vagyok egyedül , párom még bejár, de szerintem hamarosan ő is itthonról fog dolgozni.
Mi a szerencsébbek közé tartunk, de hányan vesztik el most minden kereseti lehetőségüket....
dühös vagyok, annyira dühös hogy ordítozni tudnék...
sajnos engem is kikészít ez az egész mert látom, hogy tehetetlenek vagyunk....
mert hiába vigyázunk mi fiatalok, ha az idősek nem foglalkoznak vele.
Mi is abból főzünk, amit itthon találunk és inkább kisboltba megyünk le ha nagyon kell valami, nem a tömegbe állunk ki.
Áh...de amúgy nyugi...vége lesz ennek is egyszer.
Mindenki 2-3 hónapra számít.
Szóval vége lesz ennek, de a gazdasági hatásait pont a felelőtlen emberek miatt fogjuk még tovább elviselni.
#5 Garantálod az embereknek hogy 10-20-60-90 nap múlva is zavartalan lesz az ellátás?
Mert Orbán azt mondta? Hazudott a betegekről, hazudott az EÜben lévő maszkokról. Akkor is hazudnak ha mozog a szájuk.
Most még relatíve alacsony lehet a fertőzöttség, 2-5000 ember, főleg Budapesten. Csodálkozol hogy felhalmozzák az élelmet az emberek?
Vagy te örömmel mész majd boltba maszk nélkül, ha 60 ezer fertőzött lesz Bp-n?
Értem, hogy most fáj hogy nektek nem jutott, de ezesetben racionális döntés, hogy mi pl vásároltunk magunknak 1 hónapra, a családnak.
Direkt csak egy ember ment maszkban boltba, hogy minimalizáljuk a fertőzést. Ezért vettünk 6-10x annyit, mint az átlagos heti bevásárlás.
Ha nem érted miért teszik az emberek, akkor nincs mit tenni. Amíg még nem korlátozzák, addig lehet. Utána már nem.
Bárhogyan is, de ez egy súlyos krízis.
És sajnos egy krízis idején az emberek elnyomó többsége szarul jár. Hiányt szenved.
Most azok jártak jól, akik "féltek" és már február közepén tudták hogy mekkora katasztrófa jöhet... elkezdtek készülni, beszerezni a dolgokat.
Sajnos vagy nem, de ők állnak most nyerésre eddig ebben a túlélési gyakorlatban.
Jó hír az, hogy a vírust meg lehet állítani! Minden világjárvány véget ér egyszer, és már durvábbakat is túlélt az emberiség. Csak be kéne tartani a szabályokat. Otthon maradni, aki csak teheti, minél távolabb állni másoktól, maszkot viselni(már ha van), higiénia.
A betegek legnagyobb részének enyhe tünetei vannak. Ha fiatal, egészséges vagy, nagyon jók a túlélési esélyeid. A szüleidnek sem lesz semmi bajuk, ha otthon maradnak és nem érintkeznek másokkal. Most nehéz lesz egy ideig, de minél fegyelmezettebbek vagyunk, annál hamarabb véget ér ez az időszak.
#9, Ez nem igaz.
A durva intézkedésektől számított 10-14 naptól kezdve csökken az új fertőzöttek száma.
Pl olaszoknál lassan kezd csökkenni az új esetszám.
Tehát a következő 2-4 hét kritikus Magyarországon, akkor dől el hogy apokaliptikus méretű vagy kezelhető járvány lesz.
Ráadásul a legtöbb rejtett eset most fertőz, mert még mindig nyuggerekkel tele a metró, meg pár napja még vidáman söröztek az emberek.
Minden rejtett eset ezen a héten fertőződik le kb... amíg teljes kijárási tilalom nem lesz.
Így most a legveszélyesebb kimenni.
Később pedig ütemezve van a TESCO online kiszállítás 30 ezres pakkokkal, így csak akkor kell kimenni ha végeset van.
Akkora pedig ott a kocsi és a vegyvédelmi felszerelés.
Ha így is behozzuk a vírust, akkor megérdemli hogy győzzön 😃 ő az ultimate bolygó ura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!