Mennyire bolcs dontes egy orszag gazdasagat leallitani a korna miatt aminek egyebkent is alacsony a halalozasi aranya. Kb 1.5-3% E miatt erdemes csodbe vinni egy orszagot?
Most mi lenne ha elkapnak az emberek?
2 heten belul felgyogyulnak es minden megy tovabb. Az az 1.5% meg jarulekos veszteseg nekik pedig amugy is a 90% a idos es beteg.
Szerintem sokkar jobban fog az fajni amikor senkinek se lesz etel az asztalan es penz a zsebeben mintha elkapna a virust es 2 het alatt kigyogyulna.
Ajaj, itt több ponton is rendet kell tenni a fejekben..
1. a 21. században 1,5-3%os halálozási arány MAGAS. Ez azt jelenti, hogy jelen fejlett egészségügyi körülmények között is 100-ból 3 beteg meghal, hiába van lélegeztető gép, gyógyszer, kórházi ágy stb. Összevetve az influenzával, ahol 1000-ből 1 beteg hal meg. Nem ugyanaz.
2. Mai körülmények között nincs olyan SZERENCSÉRE, hogy járulékos veszteség. Nem tudom, ha a te szüleidről lenne szó, akkor is így neveznéd-e őket..Felfoghatatlan.
3. Az emberek el fogják kapni, itt nincs "ha". Az a kérdés, milyen gyorsan fognak megbetegedni az emberek. Ha hirtelen, rohamtempóban fertőződik többezer ember, akkor egyszerűen nem lesz elég orvos és nővér aki ellássa őket. Mo-n 68 ezer kórházi ágy van, de ez az összes ágy, nem az ami intenzív osztályos ágy. Becslések szerint az ország fele el fogja kapni, az 5 millió ember, ha ennek a 15%-a szorul csak kórházi ellátásra az is 750 ezer ember. Ezért kell lassítani a vírus terjedését. Olyanra még Kínában sem került sor, hogy nem volt étel.
Jo de ha leall a gazdasag akkor mibol fognak az emberek etelt venni?
Na akkor majd nem 1.5 % hal meg hanem 30% éhen hal. Az emberek nem mennek dolgozni ergo nem kapnak fizetest ergo nem tudnak kajat venni.
Melyik országban állították már le?
Leáll az magától is, ha nincs utánpótlás, termék, amit feldolgozzanak, stb.
2 as valaszolo irta le hogy fel orszag el fogja kapni az az azok az oregek igy is ugy is meghalnak benne.
De ha leallitjak a gazdasagot akkor meg sokan masok is csak nem a koronaba.
Ausztriaba
Kijarasi tilalom van az az nem megy senki se dolgozni tehat megall a gazdasag.
Ja es tegyuk hozza hogy ausztriat se kozelitjuk meg gazdasagilag.
+Akik ide exportalnak arukat mas orszagbol azok le fogjak allitani mivel nekuk is szukseguk lesz ra. Az az kaja se igen lesz.
A vilag osszes orszaga kozul oroszorszag az egyetlen aki onfentarto tud lenni teljesen.
Figyelj kishaver. Ha kiengeded ezt a kórságot, akkor totálisan összeomlik az egészségügy.
Hogyan kezeled majd a lakosság közhangulatát, ha egyszerre szorulna 300-500 ezer ember lélegeztető IC unitra? Mikor össz vissz van 800 ágy és 2000 lélegeztető!
Szerinted mekkora anarchia lenne itt, ha a folyosókon, otthon és az utcákon gázolnánk a halottakban? Ennyi hullát el sem lehet temetni. Én éreztem már hullaszagot, meg kórház szagot. Amikor ezt az édeskés bűzt érzed, mert minden lakásban ott fekszik valaki a szemeteszsákban'
Szerinted milyen közhangulat lenne a következő hónapokban, ha a kormány szépen levenné a vesztegzárat és munkába parancsolna mindenkit?
Itt szerintem súlyos, iráninál nagyobb anarchia lenne, fosztogatáshullám, laktanyák megszállása, fegyverraktárak elfoglalása. Mivel a hadsereg nincs kb, hanem fejvesztve menekülnének a katonák is... ezért közkézre juthat temérdek gépkarabély és az a több millió AK-47 lőszer.
Azt se zárnám ki, hogy félkatonai szervezetek vennék át a hatalmat, és mindennapossá válnának az utcai harcok, a fennmaradó rendőrség és a fegyveresek között.
Na ebből soha az életben nem állnánk fel, de akár 10 évig nyögnénk a hatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!