Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tapasztalatotok szerint a...

Tapasztalatotok szerint a tizenévesek (akik már nem kicsik, elvárják, hogy emberszámba vegyék őket, és akiktől cserébe viszont elvárható lenne némi felelősségtudat) mennyire veszik komolyan a koronavírussal kapcsolatos szabályozásokat, ajánlásokat?

Figyelt kérdés

2020. márc. 15. 10:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
A 6 éves kislányom keze olyan szinten kiszáradt és már fájdalmasan piros a bőre, hogy kénytelen voltam meggyőzni arról, hogy most már inkább ne tartsa be a helyes kézmosás szabályait, amit nevelő célzattal kiragasztottunk a mosdó mellé. Főleg, hogy nem is megy sehova. Ha véletlen rossz sorrendben mosom meg a saját kezem, kapok is miatta. A könyökhajlatába tüsszent és sorolhatnám. Mondjuk ő még messze van a tinédzser kortól, de a dackorszaktól nem annyira.:)))
2020. ápr. 16. 00:52
 12/26 A kérdező kommentje:

"A 6 éves kislányom"

:)

És az kiderül, hogy saját magát félti-e, vagy másokat?

2020. ápr. 16. 20:28
 13/26 A kérdező kommentje:
Mostanában mit tapasztaltok?
2020. aug. 16. 21:05
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer amikor kitetted ezt a kérdést válaszoltam, méghozzá azt, hogy én és a többi tizenéves ismerőseim is nagyon odafigyelünk.

Na hát mostmár sokkal kevésbé. Továbbra is fertőtlenítünk kezet, de ezen kívül kicsit szerintem elengedtük magunkat.

Pedig most újra jobban kéne figyelni, én ezt tudom jól, rajta is vagyok.

Bár nem fogok önkéntesen karanténba vonulni, ahogy szerintem a többi tizenéves sem.

2020. aug. 16. 21:20
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Szóval eljárunk ide- oda (bár én a magam nevében mondhatom, hogy nem megyek tömegrendezvényekre)

Bocsi, ez az előző válaszból lemaradt

2020. aug. 16. 21:22
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Akik még sosem voltak igazán betegek nem tudják felfogni hogy megtörténhet. Nyilván a család szerepe is nagy. Az idősebb korosztályból sem veszik sokan komolyan.
2020. aug. 18. 15:31
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Szüleim azt mesélték a haborúban eleinte mindenki menekült a pincébe ha bombázás volt. Pár hét/hónap múlva már csak komótosan leballagtak volt akit meg már nem is érdekelt. Egy idő után immunisak lesznek az emberek a veszélyre. Megszokják.
2020. aug. 18. 15:33
 18/26 anonim ***** válasza:
79%
Kár kiemelni ezt a kérdést, teljesen egyértelmű, hogy csak a fiatal gyerekek szidása a cél, meg az uszítás. Mi bajod van velük? Fáj, hogy megöregedtél? (Mondom ezt magam is idősként.) Tömegközlekedésen pl folyamatosan azt látom, hogy a fiatalok rendesen maszkban, az öregek meg csak úgy magukra dobják, orruk-szájuk kilóg belőle, aztán ott prüszkölnek a tömegben. A felelőtlenség nem kor függvénye.
2020. szept. 13. 18:11
 19/26 A kérdező kommentje:

"teljesen egyértelmű, hogy csak a fiatal gyerekek szidása a cél, meg az uszítás. Mi bajod van velük?"

Neked mi bajod van? Miért nem lehet, hogy egyszerűen csak érdekel, hogy mások hogy látják a világot és benne a fiatalokat? 🤦‍♀️

2020. szept. 13. 18:16
 20/26 anonim ***** válasza:
51%

18-as vagyok.

Ezt te magad írtad: “ elvárják, hogy emberszámba vegyék őket, és akiktől cserébe viszont elvárható lenne némi felelősségtudat” Ez már alapból negatív hangvételű. A felnőttektől nem várható el felelősségtudat? Mert én ugyanannyi felelőtlen felnőttet látok, mint amennyi fiatalt, sőt.

2020. szept. 13. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!