Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Megvizsgáltàk ultrahangon a...

Megvizsgáltàk ultrahangon a vesekövem és megakadt a húgyvezetékbe. Nem zúzták szét,2hét múlva megyek vissza. Ugrálok, iszok napi 4litert, de még nem indult el. Más tanács?

Figyelt kérdés

2020. márc. 14. 07:19
 1/5 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem csak kitaláltad az egészet, ilyen nincs.

Ha tényleg elakadt volna, akkor nem engednek haza, hanem minél elöbb eltávolítják, mert életveszélyes lehet.

Másrészt az ugrálás nem okos ötlet, mert attól csak beszorulnának az esetleges kövek.

2020. márc. 14. 07:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem kitaláltam, az orvos mondta az urologian es a surgossegin is, ultrahanggal vizsgaltak!
2020. márc. 14. 08:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia szerintem 2 hét alatt kijön persze ha nem túl nagy.A zúzásról meg az a véleményem hogy egyszer belementem de többet soha az életbe.1 cmes kövem volt abból csináltak sok kicsi darabot meg 2 fél centist. Olyan fájdalmam volt utána hogy egy hétig kórházban voltam.Utána elmentem egy magán urulógushoz és most lehet furcsa lesz de prosztata gyógyszert írt fel pedig nő vagyok mivel az erősíti a vizeletsugarat.Azóta már kijött mind persze vissza kell járnom évente hogy mi a helyzet.
2020. márc. 14. 08:54
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen hogy elmondtad te mit csináltál még hogy kijöjjön?

2mm-es a kövem csak megakadt a hugyvezetékbe. De sokat görcsölök most remélem hogy kijön magától, sok rosszat hallottam a zúzásról

2020. márc. 14. 12:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia, nekem 5 vesekövem van, 6 volt eddig összesen. Az első 1,5 cm-es kő elindult nálam november 10-én, és január 20-ig a húgycsövemben volt. 2 teljes hónapig. Tehát nem kitaláció. 5-ször voltam vele kórházban hosszabb ideig, kétszer zúzták. Majd kijött végre. Nagyon fájt, szenvedtem vele de nem akartak műteni. Ugrálás hidd el nem segít, igyál de nem fog sokat segíteni, max picit elnyomja a fájdalmat mert víz kerülhet a kő és a húgycső közé, de érdemben nem segít. Ha zúznak, majd csak akkor fog valószínűleg kijönni, vagy ha kiműtik. Magától is kijöhet, de több hónapba is telhet.
2020. márc. 16. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!