Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek mennyi idő amire...

Szerintetek mennyi idő amire bezárják az iskolákat, munkahelyeket, stb?

Figyelt kérdés
Gondolom már csak idők kérdése, több százan is beteg már. Romániába is elvileg "17" fertőzőtt van és már bezárták az iskolákat. Ausztriába még asszem ennél is kevesebb, és már gondolkoznak rajta.

2020. márc. 10. 20:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

" tanáraink folyton mondják, hogy be kellene meg hamarosan be is jelentik stb..."

Tegnap még én is azt mondtam a kérdésre, hogy egy-két hét és bezárják az iskolákat is, de a mai sajtótájékoztató óta nem úgy látom, hogy arrafelé mennének a dolgok.

"de közben meg évismétlés lehet belőle"

Igen, azt akarják elkerülni, mert az elég durva lenne...

"na meg a végzősök..."

Nekik elmaradna az érettségi, ami miatt felmerül a kérdés, hogy hogy kezdődhetne el a következő év az egyetemek első évfolyamán...

"(szerencsére én 11.-es vagyok)"

Akkor te "csak" a kéthetes külföldi nyelvtanfolyamot bukod, az se nagyon vidám...

"de én sem örülnék ha évet kellene ismételnem már csak azért sem mert jeles tanuló vagyok"

Az lehetsz jövőre is. Ismétlés a tudás anyja, meg ilyenek. ;-) És ha tényleg meg kéne ismételni az évet, akkor mégiscsak mehetnél a kéthetes külföldi nyelvtanfolyamra. :)

2020. márc. 12. 23:03
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

"ha a közoktatási intézmények bezárnak, akkor tényleg hogy fogják megszervezni az érettségiket"

Hát ez az. Meg nem is csak azokat, hanem az országos méréseket is pl. meg a beiskolázásokat, meg még nem is tudom. Sok olyasmi is folyik a háttérben, amiről a diákok nem is tudnak.

"Az szerintem is kétség kívüli, hogy be fognak zárni egyszer. De nem mindegy, hogy most vagy csak egy hónap múlva."

Így van.

"nem is a ballagás a fő probléma, hanem tényleg az, hogy ebben az utolsó hajrában az érettségi felkészülés gőzerővel zajlik"

És egy csomó tantárgyból (nem is csak a gimnáziumiakból, hanem szakmai tantárgyakból is) nagyon kéne még a hátra levő másfél hónap - plusz ami még a szóbelikig hátra van, mert nagyon sok tanár a ballagás után is szokott még órákat tartani felkészítésként, és/vagy hogy pótolják az elmaradt dolgokat, mert lehet, hogy nem is értek még a tananyag végére.

"nem látom, hogy miért jelentene problémát most egy kis szünet ... mondjuk egy 1 hónapos kényszerszünet"

Mert nem lehet látni, hogy mennyire lenne "egy kis". Ha előre lehetne tudni, hogy csak néhány nap vagy egy-két hét elég lenne, simán kitolnák a tanév végét. De ez a vírus nem ilyen kiszámítható. És akkor viszont az alsóbb évfolyamokon is gáz lenne, mert ha már nem is lehetne folytatni a tanévet, akkor annyi lenne a hiányzás (az eddigieken felül!), meg olyan kevés lenne a jegy egy csomó tantárgyból, hogy így nem lehetne lezárni az évet.

"Egyetemen is ez van, ki vagyunk a hírektől, hogy nyáron kell majd pótolni meg minden, de hát ez van"

Felnőtt emberek vagytok, szabadon dönthetitek el, hogy adott körülmények között folytatjátok-e az egyetemet, vagy elmentek dolgozni, vagy hogyan tovább - a 16 éven aluliak viszont tankötelezett gyerekek: ők kényszerpályán vannak.

2020. márc. 12. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!