Az R-es maszkok mennyi ideig viselhetők biztonságosan? Az NR-nél max.8 órát írnak, de máshol inkább csak 4-et.
Papirmaszkoknál nincs reusable jelző szerintem. Vagy kamu.
Csak az itt linkelt polycarbonat borítású gázálarc filter ami R minősítésű. Ezt egy "pandemic wave-re" ajánlja a 3M. Tehát több hétig, hónapig is jó, amíg kapsz benne levegőt rendesen.
Köszi. Én a FFP3 R D-s maszkokra gondoltam, itt 3 féle is van:
A fertőtlenítés már az én fejemben is megfordult, mert valahogy muszáj lenne újra felhasználni őket ebben a maszkhiányos időkben, csak nem tudtam, hogy a kilégzőszelepre hogy hat az alkohol, illetve annak műanyaga nem roncsolódik-e az UV-fénytől.
Ha a terméket az „NR” jelölés szerepel, akkor a maszknak a már megszokott egy műszak, vagyis 8 óra a maximális használhatósági ideje. A szabvány által előírt terheléses tesztet teljesítő „R” jelölésű félálarcok alkalmasnak a műszak utáni újbóli felhasználásra, amíg légzési ellenállásuk megfelelő.
A fenti szöveget a köv. oldalon, a lap alján találtam:
Addig lehet használni, amíg át nem nedvesedik, utána egy másikat kell felvenni.
Amúgy valaki írta, hogy UV lámpával megvilágítva lehet fertőtleníteni, így újra felhasználhatóvá válik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!