Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Az új kínai koronavírus és az...

Az új kínai koronavírus és az itthoni szokásos influenza keveredhet egymással?

Figyelt kérdés
kialakulhat új mutáció?

2020. jan. 31. 06:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Roviden: nem. A virusok nem 'keverednek' egymassal, leven a szaporodasuk gazdatesthez es nem masik virushoz kotott. Maximum parhuzamosan fertozhetnek egy adott populacioban, erre nyilvan meg is van az esely.
2020. jan. 31. 07:06
 2/17 A kérdező kommentje:
tehát egyszerre megfertőződhetek sima influenzával, és a koronavírussal is? az egy igazi szívás lenne
2020. febr. 2. 09:29
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Párhuzamos fertőzéstől szerintem nem kell tartani.

A vírusok önmagában azért veszélyesek mert megfertőzve a sejteket felrobbantják azokat.

Ha tehát megfertőz egy respiratory vírus, akkor azokat a tüdőhámsejteket már nem tudja felrobbantani egy másik vírus.

Persze előfordulhat párhuzamos terjedés, sőt olyan is hogy szegény sejtet kétféle vírus fertőz meg. Ugyanakkor gyakran ezek versengőek, tehát mozaikosan egyik-másik sejtet fertőzik meg.

Mi nem patogén vírusokkal juttatunk be piros és zöld fluoreszkáló fehérjéket egerekbe... és gyakran a koinfekció nagyon gyér. Egyik sejt zöld lesz, másik piros. Vagy az egyik elnyomja a másik vírust... és ez még nem is patogén tehát nem durrantja szét a sejteket.

Ez persze csak személyes vélemény.

2020. febr. 3. 16:17
 4/17 anonim ***** válasza:
0%
Két teljesen eltérő vírusról beszélünk. nem tudják csak úgy kicserélni a fegyvertáraikat, mint mondjuk két hasonló influenzatörzs. Ez egy felesleges para.
2020. febr. 3. 19:13
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
Egérkísérleteid találgatós eredményeit szerintem ne itt spekuláld ki a nagyvilággal.
2020. febr. 3. 19:15
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
én is feltettem ma pont ugyanezt a kérdést ..:D és igen , nem..:D nem mutálódhat .
2020. febr. 29. 22:44
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

#5 Miért ne? Ha nem érdekel ne olvasd.

Legalább én láttam már koinfekciót élőben, úgyhogy jogom van nyilatkozni a témaban.

2020. febr. 29. 23:57
 8/17 anonim ***** válasza:
0%
Ahhoz képest nem a kérdésre válaszolsz, locsogsz, összefüggéstelenül írkálsz, bármiféle ismeretterjesztési szándék nélkül. Teljesen alkalmatlan vagy a feladatra, amire felkentnek érzed magad :)
2020. márc. 1. 11:57
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

#8, Pontozz le, amúgy meg ne olvasd.

A koinfekció olyan téma, ami aktív kutatás alatt van, szóval senki nem tud pontos tényeket mondani, mi történik amikor két különféle vírus jut be egy gazdasejtbe.

Ez volt a kérdés.

Ha tudsz tanulmányokat linkelni akkor küldjed, amúgy ne ugass.

2020. márc. 1. 12:10
 10/17 anonim ***** válasza:
0%
Mit ne olvassak? Amit nyilvánosan írkálsz? :D
2020. márc. 1. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!