Az új kínai koronavírus és az itthoni szokásos influenza keveredhet egymással?
Párhuzamos fertőzéstől szerintem nem kell tartani.
A vírusok önmagában azért veszélyesek mert megfertőzve a sejteket felrobbantják azokat.
Ha tehát megfertőz egy respiratory vírus, akkor azokat a tüdőhámsejteket már nem tudja felrobbantani egy másik vírus.
Persze előfordulhat párhuzamos terjedés, sőt olyan is hogy szegény sejtet kétféle vírus fertőz meg. Ugyanakkor gyakran ezek versengőek, tehát mozaikosan egyik-másik sejtet fertőzik meg.
Mi nem patogén vírusokkal juttatunk be piros és zöld fluoreszkáló fehérjéket egerekbe... és gyakran a koinfekció nagyon gyér. Egyik sejt zöld lesz, másik piros. Vagy az egyik elnyomja a másik vírust... és ez még nem is patogén tehát nem durrantja szét a sejteket.
Ez persze csak személyes vélemény.
#5 Miért ne? Ha nem érdekel ne olvasd.
Legalább én láttam már koinfekciót élőben, úgyhogy jogom van nyilatkozni a témaban.
#8, Pontozz le, amúgy meg ne olvasd.
A koinfekció olyan téma, ami aktív kutatás alatt van, szóval senki nem tud pontos tényeket mondani, mi történik amikor két különféle vírus jut be egy gazdasejtbe.
Ez volt a kérdés.
Ha tudsz tanulmányokat linkelni akkor küldjed, amúgy ne ugass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!